Denne kirke har åbenbart alt. Den er cool, den er relevant, den har fed musik. Men den har åbenbart ikke Jesus, for Han bliver slet ikke nævnt. Men hvad gør det når bare det er såååååå coooool. To minutters overfladisk kristendom, værsgo at se.

Desværre har jeg selv promoveret min kirke sådan engang. Jeg har også fokuseret mere på det ydre, end på kirkens vigtigste budskab. Så nej jeg er bestemt ikke bedre end dem i videoen. Måske tror disse mennesker virkelig på at det er den rigtige måde at gøre det på, for det har de set andre gøre. Men det er ikke en bibelsk metode at skabe disciple på. De fås kun ved at prædike omvendelse til Jesus Kristus. Hvordan musikken så er i kirken og hvor god kaffen er, det er fuldstændig ligegyldigt i forhold til at forkyndelsen er i orden.

Share on Facebook

5 Responses to “En cool kirke der har alt. Oooh yeah”

 1. Georg S. Adamsen Says:

  Lige mine ord. Nu kan det vel godt tænkes, at vi ikke (endnu) er helt enige om, hvad det betyder, at “forkyndelsen er i orden.” Men jeg må sige, at det er opmuntrende, at du går imod strømmen og fokuserer på, at forkyndelsen skal være i orden. Så kan man få en god samtale om, hvad det så betyder. Tak for det.

 2. Alex Decker Says:

  Hvis du gerne vil have folk ind i din kirke og høre din forkyndelse, så er du nødvendigvis også nødt til at møde dem i deres kultur og behov. Folk i dag er meget forvent, og i en postmoderne kultur hvor vi konstant bliver bombarderet af nye indtryk igennem tv, internet, andet multimedie og lignende, kan du ikke forvente at folk går ind ad døren til din kirke, hvis du ikke er klar til at møde dem hvor de står. Om det så skal gøres igennem multimedie, musik eller en upbeat præst der laver et videoindlæg på youtube kan diskuteres, men i det mindste bliver der forsøgt at træde over den kæmpe kløft _af_ kultur (en kløft vi i øvrigt selv har skabt, og mange stadig formår at forstørre), og fange interessen hos ikke-kristne, så vi derefter kan hjælpe dem med at finde frem til sandheden.

 3. René Vester Says:

  Det lyder så rigtigt når man læser det du skriver isoleret. Og jeg har selv været med til at gøre det på den måde før, Og jeg har spildt meget tid på det. Men hvis vi kigger på det udfra bibelens perspektiv, så ser vi at de forkyndere som var sendt af Gud og velsignet af Ham, prædikede et budskab der var langt væk fra den verden de levede i. De var med andre ord ikke påvirket af verden. og forsøgte heller ikke at gøre sig venner med verden. De ville prædike Guds ord som Guds ord er.
  Det er vi også kaldet til i dag. Vi er ikke kaldet til at prædike et budskab der er tilpasset verden, men et budskab der gør det forståeligt for syndere (som dig og mig) så de kan se der er grund til at omvende sig til Jesus Kristus. Ellers vil det bare være dårskab for folk at høre på!

 4. Henrik Froholdt Says:

  Her er lidt om meningen med emerging church er. Det er en definition, som er taget fra Alan Roxburghs bog Missional leader. Alan Roxburgh er det store forbillede for Brian Mclaren. Se youtube clip, hvor Brian M. taler om Alan Roxburgh.
  Alan Roxburgh går direkte ind i dette med kultur osv. Men hans fokus ligger på Guds ords fundament. Bibelen. Når vi mødes som kristne, i de kirker hvor vi er. Må vi sætte os sammen, lære hinanden at kende, og sammen råbe vores nødråb til Gud, studere ordet, og lære Guds stemme at kende igen. Vi er kommet så langt væk fra kirken. Vi skal ikke være en forretningsmodel, vi skal ikke være en hospitalsmodel. Vi er kaldet af Gud, til at gå hans mission. At fremme Guds rige på jorden. Når vi har lært hinanden godt at kende, (lært agape kærligheden), når vi er i den proces, hvor vi studerer ordet og, hvor vi hører Guds stemme. Så vil det emergent opstå. Ikke som en tilpasning til verden. Men hvor Gud kalder mennesker til at gøre noget for mennesker, så han bliver æret. Det kan være at 3 medlemmer bliver kaldet til at gå og feje hovedgaden i en lille by. Det gi’r ingen mening i starten. Men Der er ikke rent, der ligger snavs i alle former. Så de gør rent. efter nogen tid, begynder de mennesker der bor, og færdes der at spørge, hvorfor de gør det. Så er døren blevet åbnet. Det der er vigtigt at forstå, er at det ikke handler om at tilpasse sig. Det handler om at høre Gud kalde, og gå. En ledelse i en menighed har samme store ansvar. Hvis de bremser de mennesker som Gud kalder, stopper de Guds riges fremgang. Det kan være de ikke synes at det er en god måde at nå ud på. De skal kende hinanden så godt, at de ikke er i tvivl om det er Gud der kalder.
  Alan Roxburgh’s udgangspunkt er GT, hvor der mange steder kan læses om, at Gud tager det som intet er, der, hvor man mindst venter at finde Gud, og der starter Gud sin forvandling.
  Det er et meget kort resume af hans bog og hans tanker. At nogle så vender det om som Rob Bell og Brian Mclaren er meget uheldigt(pænt sagt).

  KH
  Henrik

 5. René Vester Says:

  Jeg kender ikke Alan Roxbourgh. Men hvis han kalder sig emergent eller siger han er en del af emergent church bevægelsen, så har han et problem. For han sætter sig selv i bås med folk der har et lavt syn på bibelen. Folk som mener at bibelen skal fortolkes på en ny måde. Folk som siger at historisk kristendom har taget fejl, og at der er brug for nye boller på suppen.
  Hvis Alan Roxbourgh virkelig er en sand kristen så burde han gøre som Mark Driscoll der da han fandt ud af hvilke kætterske tanker og ideer som drev McLaren. Bell, Pagitt, Jones o.a. fandt sig nødsaget til at melde klart ud. Han meldte ud at det ville han ikke være en del af, og han vil ikke samarbejde med folk som dem der har så liberalteologisk et syn på bibelen. Det var simpelthen forkert og meget farligt.

  Jeg har hørt om så mange emergente der virkellig elsker Herren osv. Men jeg vil hellere høre om dem som elsker Gud så højt at de er villige til at vende ryggen til folk der prædiker et falsk evangelium, end dem der bare siger “can’t we just get along?”.

  Guds ord bliver uvirksomt når man bøjer det som de emergente gør. Lad os da gå tilbage til dem der prædikede Guds ord som Guds ord er. Som John Wesley, Charles Spurgeon, Martin Luther, Jonathan Edwards, eller dem der lever i dag som David Wilkerson, John Piper, Paul Washer. Det er dem vi har brug for at blive inspireret af.

Leave a Reply