Som tophistorie på frikirkenets hjemmeside, kunne man i går læse at Rick Warrens kirke døbte 800 på en dag. Det blev fremstillet som en succeshistorie. Men åbenbart havde man ikke undersøgt hvordan man havde skaffet 800 der ville døbes den dag. Det var det jeg skrev om i dette indlæg. Hvor man kunne læse Rick Warren 8 grunde til at blive døbt den dag, og ikke en eneste af begrundelserne var bibelske. Det handlede mere om at man ville blive døbt af Rick Warren, og få  undervisning af Rick Warren, og ville få en bog af Rick Warren, og andre ting som handler om Rick Warren.

Men Domino syntes åbenbart det var en god historie, så den skulle de have som tophistorie. Hvorfor ville Rick Warren egentlig gerne fortælle os det her, tænker jeg lidt? Måske fordi det ser ud til at der er vækkelse i Saddleback church. Hvis Rick Warren kan få kristne til at tro at der er vækkelse hos ham, kan det skabe et godt image. Det er jo tiltrængt specielt i disse tider, hvor han er under angreb fra både evangelikale og sekulære medier. Fordi han har ændret mening omkring sin holdning til homoseksuelles mulighed for at blive gift. Og ikke nok med det, så har han også løjet for offentligheden om dette. Se hvordan her.
Men hvis RIck Warren kan få folk til at tro der er vækkelse hos ham, så vil mange se bort fra de problemer der er med hans lære, og også se bort fra at han har løjet indtil flere gange, og ikke vil indrømme at han har løjet. Mange kirker er jo i dag mere påvirket af pragmatisme end af Guds ord. Vi vil langt hellere have noget der ser ud til at virke, end vi vil følge Guds ord. Her er RIck Warrens produkt et godt bud. Men desværre er det et produkt uden frelseskraft.

Ny tophistorie
Forresten er de 800 døbte ikke længere tophistorien på frikirkenets hjemmeside. Den er pt blevet udskiftet med en historie om en Legostatue af Jesus. Men du kan stadig se hvordan Rick Warrens PR-stunt kom til at se ud ved at gå ind på Frikirkenets hjemmeside Domino her.

Jeg vil faktisk anbefale dig at gå derind for at se hvor pænt det kan se ud, hvis man ikke lige ved hvem Rick Warren er.

Hvis du ønsker at se en som ikke er faldet for Rick Warrens forskellige pr-stunts kan du se Al Mohlers kommentar på dette link.

Share on Facebook

Leave a Reply