Jeg er pt igang med at gennemgå Dietrich Bonhoeffers gamle, men stadigvæk rammende bog “Efterfølgelse”. Dette her skrev han i trediverne, men kunne ligeså godt være skrevet i dag:

” – Billig nåde betyder retfærdiggørelse af synden, ikke af synderen. Fordi alt er af nåde alene, kan alt blive ved det gamle.
– Billig nåde er at forkynde tilgivelse uden bod. Billig nåde er dåb uden kirketugt, nadver uden syndsbekendelse, tilsigelse af syndernes forladelse uden personligt skriftemål. Billig nåde er nåde uden efterfølgelse, nåde uden kors, nåde uden den levende, menneskevordne Jesus Kristus.
– Den dyre nåde er den skjulte skat i marken, for hvis skyld et menneske med glæde går hen og sælger alt, hvad han har. Den dyre nåde er evangeliet, der stadig påny må søges, gaven, der må bedes om, døren, der må bankes på. Dyr er den, fordi den kalder til efterfølgelse, nåde er den, fordi den kalder til Jesu Kristi efterfølgelse. Dyr er den, fordi den koster mennesket livet, nåde er den, fordi den derved skænker ham livet; dyr er den, fordi den fordømmer synden, nåde er den, fordi den retfærdiggør synderen. Dyr er nåden fremfor alt, fordi den har været dyr for Gud, fordi den har kostet Gud hans Søns liv.”

image

Share on Facebook

2 Responses to “Dietrich Bonhoeffer om billig nåde”

 1. Henrik Froholdt Says:

  Hvis du ikke har læst biografien skrevet af Eric Metaxa, så har du noget godt i vente.

 2. Henrik Froholdt Says:

  Hej igen. Jeg har lige hørt en QandA hvor John Piper og Eric Metaxas svarer på spørgsmål omkring Bonhoeffer. Det er skarpe bibelske svar der kommer fra dem.

  http://youtu.be/0T0cGRQrGaQ

  Mvh
  Henrik

Leave a Reply