Hvorfor er abort forkert, eller hvorfor er abort i orden? Det er et emne som er blevet så farligt at tage en åben debat om i Danmark, at det nærmest ikke fyldte noget i valgkampen denne gang. Engang var det ellers noget Kristendemokraterne havde ret så stor fokus på. Det var faktisk derfor Kristeligt Folkeparti opstod. Men i dag er der ikke nogen i folketinget som tager det ufødte barns mulighed for at leve op til debat. Vi ønsker ikke længere at tale om det, og nu har vi fået et folketing hvor man heller ikke behøver tale om det, for der er ikke nogen der repræsenterer det ufødte barn mere.

Men hvad nu hvis vi fik lov til at tale om det igen? Åbent i medierne, og gøre det udfra en logik der bygger på moral, og menneskelighed? Måske kunne det få folk på andre tanker, end dem samfundet har påduttet os? Ray Comfort har valgt at se hvad der kan ske hvis vi finder en vinkel på dette emne som de fleste kan forholde sig til. Nemlig nazisternes massemord på seks millioner jøder. Hitler og hans følgesvende havde konkluderet at jøder ikke var rigtige mennesker, derfor kunne man godt slå dem ihjel. Samme argumentation bliver brugt i dag, imod det ufødte barn. Man vælger at sige det ikke er et rigtigt menneske. Men på hvilken grund konkluderer man det, og er det et grundlag der er værd at sætte sin lid til? Og tør vi tale om det?

Se hvordan Ray Comfort ved at stille folk de rigtige spørgsmål åbner folks øjne for sandheden om abort. Og ikke nok med det, læg også mærke til at Ray Comfort ikke bare fokuserer på abort, men bruger samtalen til at dreje det hen til det allervigtigste. Nemlig hvad er konsekvensen af vore synder, og hvad skal vi gøre for at undgå den konsekvens.
Jeg glæder mig over den enkle og simple tilgang Ray Comfort har til dette, og hvordan han formår at have evangeliet til at være hovedemnet for det han gør. Det tror jeg mange af os kunne lære rigtig meget af.

Dette er videoen som du ikke må gå glip af. Den er allerede set af 325.000 bare på youtube, og har kun været der i kort tid. Det er en film som har sat debat igang, og det er ikke svært at forstå når man har set den.

Share on Facebook

9 Responses to “Det vi danskere ikke længere vil snakke om”

 1. Martin Says:

  Decideret ulækkert, vil jeg mene, at prøve at få en emotionel reaktion ud af folk ved at relatere abort til massemord på fuldtvoksne mennesker. Om abort så er ok eller ej, er det godt nok en styg sammenligning. Skam dig Comfort.

 2. Birthe Jensen Says:

  Hvad jeg som kristen tænker om abort, eller andre former for drab, er klart.
  Ordet fortæller at enhver som sårer – dræber. (jeg sammenligner ikke det at såre med abort, men gør opmærksom på, at vi alle er skyldige for loven). Ordet siger også, at har man brudt en lov, har man brudt alle.
  Desuden mangler der ofte flere aspekter i diskussionen, bla.
  profylakse og årsag.

  * Hvorfor bliver kvinden (eller nogle gange nærmest pigen/barnet) uønsket gravid? Hvordan undgås det?

  *Hvad er abort et symptom på? Og for alt, hvorfor taler vi kun om symptomet? Er det forudgående ikke også et problem? (moral og etik)

  *Hvorfor mener nogle, at det er umuligt/unødvendigt at bære ansvaret for egne handlinger? Er det vores allesammens måde at tænke på (kultur – over hvor gærdet er lavest – moral og etik)

  *Stilles der krav til den enkelte, som ikke kan indfries med et barn i vort samfund? Eller stiller man selv krav og forventninger? Er der tale om egoisme eller hensyn?

  * Gives der støtte på rette vis, når barnet er født? Hvilken støtte er der brug for?

  *Hvordan bør vi reagere overfor et medmenneske, der har fået foretaget en abort? Reagerer vi korrekt?

  *Hvordan er adoptionsregler? Hvordan reagerer vi overfor et medmennesker, der har givet sit barn fri til adoption?

  * Hvad med faderen? Hvilket ansvar har han? Hvorfor anklages kun kvinden? Hvorfor tales der ikke om de mænd, der truer kvinder til abort?

  Der er masser af spørgsmål og mange flere end det lille udpluk her.

  Jeg synes ligesom Martin, at der er en meget stor forskel på, om en stjernepsykopat med fuld overlæg/stor glæde/tilfredstillelse foretager etnisk udrensning og dræber alt og alle, der er anderledes tænkende. Men stor lyst og fornøjelse udraderer syge/handikappede og som vil påtvinge andre sine handlinger samtidig med hjernevask og ubegribelig tortur. Magtbegær og ønske om verdensherredømme hvor hele kontinenter smadres, er af en anden kategori

  Jeg er opmærksom på, at samfundet har bildt kvinder ind, at fostret først rigtig er levende, når rygraden er sammenvokset. Det er løgn, livet starter ved den første celledeling.
  Mange som har fået abort, lider under det og fortryder senere. Og det er ikke kun pga. svære bivirkninger som sterilitet og andre alvorlige skader, der kan opstå. Det er trods alt ikke alle, der bruger abort som prævention.

  Der er meget meget mere at sige angående samfundsmoral/etik og ungdomskultur, men det fylder en hel bog.

  Et er sikkert – abort er forkert, det er mord, men det er et symptom på noget andet. Og jeg ville ønske det ikke forekom.

 3. René Vester Says:

  Martin det er desværre typisk af dig at komme med et fuldstændig tomt argument, som du ikke argumenterer for. Jeg kunne ligeså godt skrive “Martin er dum, for jeg synes han er irriterende”. Det statement i sig selv er ikke brugbart til at argumentere for om du er dum eller ej. Men det er på samme niveau som det du skrev om videoen (så det ville være bedre at bruge dit statement om videoen for at argumentere for at du er dum, end hvad jeg synes, men det skal jeg undlade at gøre).
  Istedet bør du fortælle og vise hvad det er der gør at Ray Comfort ikke kan drage den sammenligning. Og din opgave er at modbevise Comfort. Det handler om hvornår starter livet. Og hvornår er noget mord, og hvornår er det ikke, og vel at mærke baseret på hvilket grundlag. Intet af det har du kommet ind på. Derfor har du ikke bidraget med noget som helst i debatten der kan bruges overhovedet.

 4. mikkel Says:

  “Det vi danskere ikke længere vil snakke om” er måske lige at stramme den. Der er da nogen, der kæmper i mod fosterdrab: http://www.rettentilliv.dk/

 5. Birthe Jensen Says:

  Hej Rene. Du har fuldstændig ret, når du efterlyser konkrete argumenter for hvorfor sammenligning med Hitler ikke helt holder.

  1. Massemorderne er lægerne, de er (iflg dansk lov) ikke tvungne til at foretage abort.

  2. Hitler havde flere år i forvejen planlagt et terrorregiment så ufatteligt, at vi ikke kan begribe det. Kvinderne har ikke planlagt abort.

  3. Hitler nød at se andre lide, han var psykopat af værste skuffe.
  Kvinderne nyder på ingen måde abort, mange lider derimod.

  4. Han var helt bevidst om hvad han gjorde. Mange kvinder tror ikke de begår mord.

  5. Han og hans forbundsfæller tvang andre til at deltage i grusomheder så bestialske, at man ikke kan fatte et menneske er i stand til at begå dem. Kvinderne tvinger ingen til at begå grusomheder. De ved mange gange slet ikke, at det er det der sker. De tro på en løgn.

  6. Hvis andre ikke ville deltage i hans sataniske værk, blev de selv henrettet. Kvinderne myrder ikke andre, fordi de ikke vil begå mord for dem.

  7. Hitler handlede udfra lyst og var på ingen måde i en situation, som kunne tolkes som truende for hans fremtid. Mange kvinder tror de er i en håbløs situation og er tvungen til at abortere.

  8. Ingen tvang ham til at myrde løs og mishandle medmennesker. Nogle kvinder er selv blevet tvunget af barnefaderen/eller andre til abort.

  9. Hitler led ikke selv fysisk under de voldsomme myrderier. Kvinder risikerer at blive sterile og få svære bivirkninger, som varer livet ud.

  10. Hitler var i den grad hadsk overfor alt og alle. Kvinderne får ikke abort ud fra et intenst had til hele menneskeheden.

  11. Hitler havde devisen jo værre, jo mere bestialsk og jo flere der blev udraderet jo bedre. Sådan tænker kvinderne ikke.

  12. Hitler jublede når uhyrlighederne blev udført og belønnede dem, der deltog. Det gør kvinderne ikke, mange lider.

  Der sikkert. mange flere argumenter.

  Jeg vil helere bruge Guds Ord i forbindelse med oplysning om abort.
  Fsk. David ( holder ikke helt, men er bedre) Han fik også andre til at slå et menneske ihjel, som han mente stod i vejen for hans personlige lykke. Og hvad Gud tænker om en sådan handling er soleklar.( Syndens løn er døden). Han ville heller ikke tage ansvar for sin synd og forsøgte at skjule den. Først da han blev konfronteret med hvad han havde gjort og hvor frygtelig en handling det var, angrede og omvendte han sig og fik tilgivelse.

  Derfor er det meget vigtigt at kalde “barnet ved navn” abort = mord. Et resultat af det moralske forfald vi ser i vort samfund i dag. (onenights stands, popporno, druk, hor, ligegyldighed overfor andre,ansvarsløshed, egoisme, stolthed, pengekærlighed, idoldyrkelse, falsk lære ikke mindst, ja man kunne blive ved)

  Desværre er det sådan, at de elskede søskende i Herren, der formaster sig til prædike det sande evangelium til omvendelse, så Helligånden overbeviser om synd og mennesket får syndenød, er upopulære. De risikerer ligefrem at blive fjernet eller gjort tavse. Mange vil kun høre om, hvad de kan få/opnå. Hvor gode de er og har ikke lyst til at tage ansvar.

  Jeg synes ikke, det er forkert at vise videoen – tværtimod. Den sætter tanker i gang. Det er så vigtigt at få budskabet ud.
  Loven om fri abort skal afskaffes, hellere i går end i dag. Mord kan ikke tillades.

 6. René Vester Says:

  Det er rigtigt Mikkel, og der er også grund til at glæde sig over tiltag som disse. Men der er ikke meget fokus på det mere. Så det er mere en generalisering jeg taler om. Men tak for rettelsen, for den er god at have med.

 7. Martin Says:

  “Martin det er desværre typisk af dig at komme med et fuldstændig tomt argument”

  Hvilket argument??? Jeg kritiserer Comforts metode. Der er ikke noget argument, Rene.

  “så det ville være bedre at bruge dit statement om videoen for at argumentere for at du er dum, end hvad jeg synes, men det skal jeg undlade at gøre”

  Rene, jeg har ikke argumenteret for noget – jeg har skrevet, at jeg synes, Comforts sammenligning er ulækker. Du ved vel godt, at det er min mening og ikke noget “argument”?

  Du har da heller ikke bidraget med noget ved at skrive “du kommer med et tomt argument” når jeg ikke en gang havde noget argument.

 8. Birthe Jensen Says:

  Hej Martin.

  Uden at jeg skal gøre mig klog på hvad Rene tænker og mener i kommentaren, så tror jeg han efterlyser argumenter for, hvorfor du synes Comforts sammenligning er ulækker/hvorfor han skal skamme sig eller hvorfor sammenligningen ikke holder. Som du nok har bemærket, er jeg enig med dig i dit synspunkt om, at bruge Hitler synonymt med en kvinde, der har fået abort ikke holder.
  Men min mand er derimod helt enig med Comfort. Fordi han mener at samfundet og desværre også kirken efterhånden er så ignorant overfor menneskeliv og moral, at det er nødvendig med så stærke ord, for i det hele taget at vinde gehør. Hertil kommer at han mener : morder er morder uanset antal og baggrund/årsag. Han mener ligesom jeg, at der er flere indblandet og han mener heller ikke manden kan unddrage sig sit ansvar. Hvilket Comfort er enig i, for han taler til mænd såvel som til kvinder.
  At kristne kan have forskelligt syn på Hitlersammenligningen er for mig helt OK. Vi er skabt forskelligt og har forskellige gaver med dertilhørende indsigt, fordi vi har forskellige opgaver (legemet består af fsk. led/funktioner) og derfor når vi fsk. mennesker. Nogle har måske brug for at få sat store ord på – andre ikke.
  Videoen er tænkt som prævention mod abort.
  Jeg vil hellere bruge Guds Ord. Fordi Det både fortæller hvordan man forhindre uønsket svangerskab og fordi det giver håb for enhver synder, der angrer og omvender sig. Desuden tror jeg, at kvinderne har svært ved at komme for at få hjælp, hvis de tror at indstillingen til dem er : Hitler, Hitler, Hitler.
  I samfundet har man gjort noget meget smart – tror man. Man siger at det ene og alene er kvinden, der bestemmer over sin krop. På den måde lægger man hele ansvaret over på hende og vasker sine hænder. Spørgsmålet er så bare, hvor rene de bliver.
  Det gælder også vi kristne. Prædikes evangeliet til omvendelse?
  Viser vi i vor tale og adfærd hvem Jesus er? Viser vi Guds kærlighed, som jo skulle være vort kendetegn, en Åndens frugt?

  Er min mand nu mindre kærlig, fordi han er helt enig med Comfort? Nej det kan jeg garantere, han ikke er. Han er et vidunderligt og kærligt menneske, der kun vil det bedste for sine medmennesker. Det samme er jeg/vi helt overbevist om gælder Rene. Det ses tydeligt ud fra hans artikler/prædikener mv.
  Mkh. Birthe

 9. René Vester Says:

  Martin det jeg har forsøgt at kommunikere til dig, er at på denne side, nytter det ikke noget blot at komme med udokumenterede løse påstande, hvis man ikke vil argumentere for dem, og gøre det på et sobert og fornuftigt grundlag. Der er flere personer som igennem tiden har kommenteret her på siden, som jeg er totalt uenige med, men som formår at have en fornuftig debat, og argumentere for hvorfor de mener som de gør. Det har du ikke. Derfor siger jeg til dig endnu engang, hvis du vil kommentere og komme med statements som dem du kom med der, skal du også kunne svare på enkle spørgsmål som dem jeg kom med. Ellers bliver dine kommentarer at sammenligne med en person der går ind i et fremmed hus og slår en bøvs, og så går igen. Det gør personen flere gange, og til sidst bliver den der bor i huset så irriteret over denne bøvser, at han siger, du skal ikke komme igen. Jeg ved nemlig ikke hvad jeg skal bruge dine bøvser til.
  Dine kommentarer Martin er som den persons bøvser (se jeg forklarede sammenhængen), og hvis du vil modsige mig, videoer, Comfort, etc så skal du også være parat til at forklare hvorfor du mener som du gør, og svare på enkle spørgsmål. Ellers vil jeg ikke have dine kommentarer mere.
  Der er ytringsfrihed her på siden hvis man kan forklare hvorfor man ytrer sig, som man gør. Men tåbelige statements uden argumentation, må du gå et andet sted hen med. Ikke her. Jeg ved ikke om du har forstået hvad jeg prøver at sige her. For jeg har prøvet at sige det lidt høfligt til dig.

Leave a Reply