På søndag skal jeg prædike næste del af min serie om Jesu breve til de syv menigheder i Johannes Åbenbaringen. Denne gang er jeg nået til Pergamon-menigheden. Menigheden der boede hvor Satans trone stod (for der står den ikke mere).  Her er et lille udsnit af det jeg vil komme ind på der:

I Hebræerne 4.12 står der:

”For Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben og er dommer over hjertets tanker og meninger.”

Det er Guds ord der er et tveægget sværd, og det er skarpere end noget andet sværd. Det er så skarpt, at den der arbejder med ordet, skal passe på. For hvis det bliver brugt forkert, kan man komme til at skære i sig selv.
Det kan være ganske godt at vi bruger Guds ord på os selv, så vi får skåret “nogle kødlunser” af. Men når vi ikke forstår at bruge det ordentligt, og måske ovenikøbet kun bruger det til andre, men ikke til os selv, så kommer vi også til at skære i os selv, men på en måde så det skader os, og ikke gavner os. Og det er farligt at komme til at skære sig selv, uden at lægge mærke til det.

Et enkelt glasskår
Jeg har engang arbejdet med gøgl. Og nogen af os, havde lært at ligge på glasskår. Det er ret nemt.
Der skal bare være glasskår nok, så er det ikke så farligt (gør det kun med en proffesionel!). Huden er nemlig meget elastisk og stærk, hvis der er glasskår (eller søm nok, hvis man bruger en fakirseng). Men når der kun er få glasskår, så kan du skære dig.
En af mine gøglervenner fortalte om en der engang optrådte med dette. Gøgleren havde lige rullet sig rundt i glasskår, uden der skete noget. Men da gøgleren rejste sig op, lå der et glasskår for sig selv, som gøgleren satte hånden på uden at lægge mærke til den. Blod begyndte bare at løbe ned af hånden og ned på gulvet. Publikum kunne ikke finde ud af om det var en del af showet eller ej. Men de andre gøglere signalerede ”kom herind i stedetfor afslut afslut”, for at undgå at gøre folk chokerede. Det blev også lidt af et chok for gøgleren bagefter ude i kulissen da vedkommende fandt ud af hvorfor publikum var så opmærksomme på showet i forhold til normalt. Først da blev blødningen stoppet.

Men hvis det er farligt at arbejde med glasskår, så er det farligere at arbejde med forkyndelsen og undervisningen af Guds ord. Os der står med det skal dømmes så meget hårdere, siger skriften også. Vi er nødt til at tage Guds ord alvorligt, og vide at det ikke kun er et ord til andre, men ligeså meget til os selv, som det er til andre. Ellers vil vi tage skade af at bruge dette skarpe sværd.

Du kan høre de første tre dele af serien på disse links. De kan høres seperat uden problemer.

https://sand.omvendelse.dk/podcast-jesu-brev-til-menigheden-i-efesos-3309.htm

https://sand.omvendelse.dk/podcast-hvad-er-en-kirke-efter-guds-hjerte-smyrnamenigheden-fra-abenbaringen-3360.htm

https://sand.omvendelse.dk/podcast-smyrnakirkens-tro-i-forhold-til-moderne-tro-3379.htm

Share on Facebook

Leave a Reply