Engang var det helt normalt i evangeliske kredse, at man anså den romerske kirke som en falsk kirke. Det var ikke uden grund man gjorde det, man kunne forklare hvorfor den var det, og hvad en rigtig kirke er. Det har vi svært ved i dag. I stedet har vi nu mange forhenværende evangeliske kirker, der ikke ser et problem i at samarbejde med den romerske kirke. Måske skyldes det at den evangeliske forkyndelse i forvejen er fraværende, og dermed er disse kirkers lære heller ikke så meget i uoverenstemmelse med den romerske kirkes. Med andre ord, man er kommet lige så langt væk fra skriftens lære som den romerske kirke, og har gjort menneskers ord og kirkers traditioner til læren istedet.

Men hvad er der så galt med den romersk katolske kirke, og hvor henne afviger den fra bibelens lære? Denne video (som jeg linker til) vil give nogle få, men ret vigtige forklaringer på dette. Med interviews med både romersk katolske, og folk der har arbejdet for og i den, men har vendt sig bort fra den kirke.
Læg mærke til de svar som mange fra den romerske kirke svarer. De er meget lig det man hører folk sige i mange forhenværende evangeliske kirker siger i dag. Men desværre er det ikke svar der er baseret på bibelen. Det er ganske skræmmende at høre hvor meget folk peger på dem selv, i deres svar, og har en uhyggelig mangel på at pege på hvad Jesus har gjort for dem på korset. Det bliver istedet ens egne gerninger der bliver afgørende (og kirken).

Videoen kan jeg desværre ikke indlejre her. Men den kan ses i bunden på dette link: http://aletheia.se/2011/02/21/katolicismen-tro-i-kris/

Kan anbefales og giver bestemt noget at tænke over. Særlig når ens præst begynder at tale om hvad paven har sagt, og siger det som om det er helt fint at citere ham.

Share on Facebook

One Response to “Den romersk katolske kirke=Verdens største sekt”

  1. Andras Says:

    En lignende video kan ses her:
    http://www.youtube.com/watch?v=4GO-BoG49Kg

Leave a Reply