I forbindelse med den triste nyhed om at pinsevækkelsen har inviteret Carol og John Arnott som tilhører en ekstrem farlig del af den karismatiske bevægelse. Vil jeg henlede til en ret god artikel om den karismatiske bevægelse på ”Nyt-i-natten

Det er en gennemgang af den karismatiske bevægelses historie, og jeg må sige at den burde læses af mange der bekender sig som karismatisk kristen. For netop denne artikel viser det som en del sunde karismatiske kristne i USA godt ved, men som er gået hen over hovedet på mange karismatikere i Danmark. Nemlig den at den karismatiske bevægelse har haft nogle splittelser som både har medført bibelske retninger, og ubibelske retninger. I USA har man bl.a. hos Assemblies of God, historisk set været langt bedre til at skille sig af med folk som gik ud over skriften. Selvom der desværre kan findes regionale forskelle i deres tilgang her.

En lille kritik af artiklen omkring en af disse retninger som udviklede sig ubibelsk. Den har ikke med at folk som Bob Mumford, Derek Prince og Charles Simpson som var ledere af et kirkeligt arbejde kaldt ”Shepherding”, omvendte sig offentligt, da de kunne se at Shepherding var på vildspor. Shepherding blev en meget kontrollerende og manipulerende organisation, som var ekstrem topstyret, og hvor der ikke var plads til at sætte tvivl om de ledende personer. På dansk kan man vel sige at den fik nærmest Hedegaardske dimensioner.

Jeg kan som karismatiker nemt anbefale artiklen, da det er en af de mere afbalancerede af slagsen, og giver et godt overblik over udviklingen, og hvorfor der er brug for at melde klart fra over for det der kun ligner kristendom, men blot er ulve i fåreklæder. Særlig er det værd at lægge mærke til hvor meget en tydelig falsk profet som William Branham (som jeg har omtalt flere gange før) er en person som går igen i artiklen.

Her er linket til artiklen: http://nyt-i-natten-rapporter.blogspot.com/2011/04/blog-post_8174.html

Share on Facebook

Leave a Reply