I anledning af de mange gange på det sidste jeg er blevet kritiseret for at kritisere Rick Warrens tåbelige bog “Det formålsrettede liv” (kendt som “The purposedriven life” på engelsk), har jeg tænkt mig at lægge dette lidt ældre indlæg på. Den giver en ret god vinkel på hvor dumt det egentlig er. For hvor er evangeliet henne hos det delfinerne her siger, og hvor er det henne i Rick Warrens forkyndelse? Her er det gamle indlæg:

Mange har sagt til mig at det gør da ikke noget at Rick Warren, Joel Osteen, Rob Bell og andre falske profeter tager vers ud af bibelen, og giver dem en helt anden betydning. Det gør da ikke så meget, bare vi kan lære noget af det. De der mener sådan, burde tage og kigge på denne reklame for en ny (imaginær) bog. “Det Delfinrettede liv”. Den viser hvordan vi kan lære om Gud ved at se på delfinerne. Og der er ovenikøbet bibelvers der viser at det er rigtig nok.

Okay det er ren satire, men det er chokerende at se hvor rammende denne satire er. Den viser meget klart hvor nemt det er at misbruge bibelen, når vi tager skriftsteder ud af kontekst, og giver dem ny betydning. Det mest fascinerende er at metoden som bliver brugt i videoen, er en direkte kopi af Rick Warrens metode. Der er ingen forskel. Hvis du er uenig med mig (hvilket du er velkommen til at være) så prøv selv at slå alle de bibelvers op som du ser i Rick Warrens bøger, og også de bibelhenvisninger som han har.

Nye betydninger?
Du vil blive chokeret over at se hvordan han lægger nye betydninger ind i bibelen. Læs hvad der står i den autoriserede oversættelse og hvilken sammenhæng det står i. Det vil give dig en hurtig afsløring af hvem denne mand er. En der ikke kender Guds ord, og derfor heller ikke burde undervise i det. For der står i bibelen at os der underviser i ordet skal dømmes så meget hårdere. Det er ikke det jeg ønsker for min fremtid, og heller ikke Rick Warrens, eller dem der følger hans lære.

Share on Facebook

4 Responses to “Delfinerne og Rick Warren tager begge fejl”

 1. Johannes Says:

  Hej Rene

  Som jeg også har vist før på denne her blog, er det altså dig selv som tager nogen former i bogen ud af sammenhæng og dømmer hele bogen.

  Du indrømmer som læsere også kan se i det indlæg jeg skriver at du er enig med Rick Warren, læs min gennemgang af 40 days of driven purpose

  http://sand.omvendelse.dk/bed%c3%b8mmelse-af-rick-warrens-b%c3%b8ger-for-dummies-160.htm/comment-page-1#comment-20748

  Under kommentar Johannes

  Der er ingen af de bibel skriftsteder Rene kan være uenig i, uanset om han læser sin danske eller engelske bibel. Og der er så absolut intet jeg centreret
  i det bogen fremhæver.

  Det ser ud som om folk som er kritikere af 40 dage eller 40 days of driven purpose, enten ikke har sat sig nok ind i materialet eller at de vælger at være imod bogen fordi de har andre erfaringer om forkynderen.

  Dette er simpelthen bibelsk forkert, du kan ikke sige en bog er falsk lærer baseret på andet en bogen. Og det er det Rene gør, han kommer med citater for nogle danskere som har gennemarbejdet bogen. Og Youtubeklip om hvad Rick Warren er med istedet for at holde sig til emnet nemlig hvad bogen siger.

  Er der noget jeg er ligeglad med så er det hvad en dansker har og udtalt sig om bogen, jeg kan godt læse engelsk så jeg behøver ikke andres mening, jeg kan selv se at bogens budskab ikke er jeg centreret som Rene bliver ved med at fremhæve og at både helvede og evangeliet bliver forkyndt i bogen. Samt af skriftstederne hænger sammen med bogens budskab, også når du læser den danske Bibel oversættelse.
  Og lad os så lige tage Rene berømte skrifsted fra bibelen og se på hvad problemet er ved denne fordømmelse.

  “For det er jo det der står “til at finde dig selv, dit sande jeg”. Det har jeg aldrig nogensinde læst om i bibelen. Men jeg har hørt om det i New Age kredse, og hos kristne der ikke bygger deres liv på Guds ord, men på menneskelige overleveringer. Men lad os prøve at se hvad der står i den autoriserede danske oversættelse:“Den, der vil frelse sit liv, skal miste det; men den, der mister sit liv på grund af mig, skal finde det.” ”

  Her forvrænger Rene igen billedet af bogen i sådan en grad, at man er ved at få kaffen galt i halsen.

  Rick Warren skriver jo “Life is about what God created you to be”

  Her ser vi altså igen at Rene tager dele ud af bogen og kritiserer uden at se hele sammenhængen, hvis vi andre gjorde det med bibelen kunne vi finde skriftsteder der siger “Gud er død”

  Så overstående indlæg er simpelthen en ommer, Rick Warren lægger ingen nye betydninger i bibelen tværtimod holder Han sig til det fantastiske at Gud har udvalgt os, og hvad dette evigheds perspektiv fører.

 2. René Vester Says:

  Og du fortsætter med din sædvanlige selektering som gør at du kun ser på det som du er enig i, og vælger at ignorere de ting du ikke vil ind på.

  Du har eksempelvis ikke svaret mig på om Mattæus 16.25 handler om omvendelse eller om det Rick Warren lægger i det. For det kan ikke betyde begge dele. For det andet har du også ignoreret de informationer om RIck Warren som gør ham til en særdeles tvivlsom person (og det var vist mildt sagt). Med andre ord, tenderer du til at være postmoderne Johannes. Du vælger det du godt kan lide, og vælger det fra du ikke kan lide og forsøger at gøre det til en sandhed. Men det handler ikke om hvad vi kan lide eller ej. Enten er Guds ord sand, eller også er det ikke. Hvis det er sandt, så betyder det at en kristen leder skal være troværdig og ikke lyve, ikke dyrke venskab med verden, og også holde evangeliet højt, istedet for at arbejde sammen med mormoner om kirkevækst m.v. Men hvis du mener det er ligegyldigt hvordan en mand lever, så fortsæt du bare med det, men så er det ikke længere bibelen der er din rettesnor. Men istedetfor en eller anden strategi eller koncept fra Rick Warren, Bill Hybels eller en anden smart kirkevækstguru. Jeg vil foretrække at prædike evangeliet, og samtidig vise hvad der ikke er evangeliet, så det er nemt for folk at se forskel.

  Så hvis du vil videre med dette, så svar mig på følgende Johannes: Handler Mattæus 16.25 om omvendelse, eller om det Rick Warren siger? Begge dele kan ikke være sande. For det andet, er det ligegyldigt hvordan Rick Warren lever, i forhold til at bruge hans koncepter? Hvis du ikke vil give klare og tydelige svar på dette er der ikke mere at snakke om. For ellers vil det jo bare blive en unødig diskussion. Og dem skal vi afholde os fra ifølge Paulus.

 3. Johannes Says:

  Hej Rene

  Jeg vil gerne besvare dig Matt 16.25 det eneste skrifsted som du åbenbart har der gør at du synes denne bog er så falsk og tåbelig.

  By the way jeg har absolut ikke lavet nogle selektering, de 6 afsnit og de skriftsteder jeg har taget er taget ud af Rick Warrens egne henvisninger, du kan ikke finde noget som er forkert i disse 6 afsnit og det er derfor du klynger dig til dette ene skrifsted som jeg gerne vil vise absolut ikke har noget at gøre med falsk lærer når det kommer til bogen.

  Det andet med hvordan Rick Warren lever, eller ikke lever, det har intet med denne diskussion at gøre, for denne diskussion handler om hvorvidt denne bog er baseret på bibelen eller ej. Jeg har endnu ikke set at Rick Warren ikke skulle leve efter Guds ord. Og det har du heller ikke Rene, du har ikke engang besøgt kirken, du får dine information fra Youtube og løse kilder du kender absolut intet til Rick Warren end hvad du har hørt fra internettet. Det er simpelthen dumt at begynde at lave så meget kritik når man ikke engang så lide gider at bruge tid på i det mindste at skrive til kirken også få et skrifteligt svar tilbage hvor de har mulighed for at besvare din argumentation.

  Nu besvarer jeg altså Renes kritik for 4 gang her er matt 16.25 siger

  “Da sagde Jesus til sine disciple: »Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig. Den, der vil frelse sit liv, skal miste det; men den, der mister sit liv på grund af mig, skal finde det. For hvad hjælper det et menneske at vinde hele verden, men bøde med sit liv? Eller hvad kan et menneske give som vederlag for sit liv? ” Matt. 16.24-26

  Her er Renes argumentation imod Rick Warren :

  “Ja undskyld jeg bliver lidt følelsesmæssigt involveret. Men jeg kan da tydeligt se nu, at det Rick Warren prøvede at bilde mig ind at der stod, står der overhovedet ikke noget om. Det handler da ikke om at finde “mit sande jeg”, som hans vers viste. Det handler jo om at jeg er nødt til at omvende mig fra mig selv. Så Warren har taget et omvendelsesvers, og drejet det til at handle om at finde sit sande jeg.”

  Dette er et direkte citat fra Rene

  Her er hvad Rick Warren siger

  “Life is about what God created you to be”

  Rick Warren viser i sit citat at Rene ikke har fattet hvad han faktisk prøver at sige, nemlig at det ikke handler om mit Jeg men om Gud,

  Rene spørger så om Matt 16.25 handler om omvendelse eller om at finde sande jeg.

  Problemet med dette spørgsmål at dette er IKKE RICK WARRENS BUDSKAB, det er ET SELVOPDIGTET BUDSKAB AF RENE

  Afsnit 6 i Rick Warrens bog YOU WERE MADE FOR A MISSION

  Apg 20.24 er verset Rick Warren der henviser til

  Men jeg tillægger ikke mit liv nogen betydning, når bare jeg må fuldføre mit løb og den tjeneste, jeg har fået fra Herren Jesus: at vidne om evangeliet om Guds nåde

  Så Renes svar kan ikke besvares da Han direkte putter ord i munden på Rick Warren Han aldrig har sagt.

  Men hvis jeg skal svarer på spørgsmålet

  Handler Mattæus 16.25 om omvendelse, eller om det Rick Warren siger?

  Så er svaret OMVENDELSE FOR DET ER RICK WARRENS BUDSKAB.

  Jeg har ikke fortaget selektering som Rene påstår, jeg har bare læst bogen på engelsk. TRO IKKE ANDRE DER SIGER NOGET OM EN BOG, LÆS DEN SELV OG BRUG DIN BIBEL så vil du se AT RENES KRITIK IKKE HAR NOGET PÅ SIG.

  Tilbage til Matt 16.25 som siger

 4. René Vester Says:

  Desværre Johannes må jeg så konkludere at vores debat stopper her. For der er ikke mere at tale om. Hvis du ikke kan se at Mattæus handler om omvendelse, og at det ikke er det Rick Warren taler om, så viser du for det første at du enten er blind overfor hvad Rick Warren siger, eller at du ikke vil erkende at det er et problem at han lægger en ny betydning i skriften. For ikke et eneste sted får han det til at handle om omvendelse. Det er dig der lægger det ned i Rick Warren skriverier.

  For det andet er det af stor betydning hvordan Rick Warren lever. Men med din argumentation for afvisning af dette, kunne RIck Warren leve i offentlig kendt seksuel umoral (nej det tror jeg ikke han gør) uden at det har nogen betydning for hvordan vi skal modtage ham og hans skriverier i kirkerne.

  Da jeg ikke kan se at en diskussion med dig vil føre til mere med de meninger du kommer med her, er der ikke mere at snakke om.

  “Hold dig fra de tåbelige og hidsige diskussioner; du ved, at de kun fører til stridigheder” Anden Timotheus 2.23

Leave a Reply