I går onsdag blev David Wilkerson dræbt i en trafikulykke, 79 år gammel. Wilkerson var særlig kendt i halvfjerdserne og firserne, for sit arbejde med evangeliet. Og særligt for hans bog om hans arbejde “Korset og springkniven” som også blev filmatiseret. Men han var også kendt for sin klare forkyndelse, som han faktisk ofte fik hug for.
Man kan godt finde nogen sider af Wilkersons arbejde som nogen gange blev lidt for karismatisk, og til tider tvivlsom. Men der er særlig en ting som kendetegnede Wilkerson igennem hele sit arbejde. Det var et klart fokus på Jesus, og hvad Han havde gjort på korset, og en forkyndelse der udtrykte en stor kærlighed til Jesus. Den kærlighed til Jesus som drev ham i hans forkyndelse, var også medvirkende til at invitationerne af Wilkerson blev færre og færre. Hans forkyndelse var ikke i overenstemmelse med det der var populært. Særligt ikke de sidste 20 år. Det afholdt dog ikke Wilkerson fra at fortsætte med den forkyndelse. Det var vigtigere for ham at prædike evangeliet, end at prædike nogen budskaber som lukkede døre op for ham. Budskabet var vigtigere, end hans popularitet. Og det er bestemt noget som mange forkyndere kunne lære noget af.
Jeg vil gerne vise et lille klip fra en af hans prædikener, så du kan høre hvad det var han prædikede om, og hvor langt væk det er fra den moderne kirke. Engang var Wilkerson populær, pga hans forkyndelse, bagefter blev han upopulær pga den samme forkyndelse. Vurder du om det er kirken der er blevet klogere eller Wilkerson der havde den rette forkyndelse.

Share on Facebook

9 Responses to “David Wilkerson er død, men hvad havde han at sige til kirken af i dag?”

 1. Linealis Says:

  Hvad skal den underlægningsmusik til for?

 2. Liv Baianstovu Says:

  Thank you, David.

 3. BlueBoden Says:

  Musik er med til at udtrykke, og intensivere budskaber. Osv.

  Det ligger så dybt indgroet i de fleste mennesker, så det burde slet ikke være noget som folk kan komme i tvivl om!

  Sandsynligvis har dem som har sammenklippet/redigeret det, syntes det passede godt ind, hvilket jeg er enig med dem i, både som redigerings mand, og som lytter.

  I øvrigt et godt budskab DW kom med i den optagelse.

 4. Jan Petersen Says:

  Det er en trist måde han kom til ende på, men det ser ud til at hans kone overlever det trafikuheld som tog hans liv. Men håber det bedste for familien, og har dem med i bøn!

  Jeg har hørt rigtig mange af hans prædikner, og jeg må være enig med dig Rene, der er mange gode, men er nogen imellem som man måske synes er lidt for karismatisk, men, synes altid han har formået at holde Jesus i centrum samt nødvendigheden for korset og omvendelsen.

  Den video som du linker til har jeg set før, og har delt den med karismatiske folk! Det er rigtig godt da de ser positivt på ham generelt.

 5. Susan Møllerskov Says:

  Han var jo Assembly of God, som er en pinsekirke.

 6. Mikael W Says:

  I mine øjne var David W en gudsman og en profet, og en af de allre bedste forkynder vi har i dag. Det har været en velsignelse at lytte til hans prædkner fra Time Square Church, og næsten dagligt læse hans Daily Devotional.
  Han havde et hjerte for mennesker hvilket gennemsyrer hele kirken i New York. Samtidigt var han en torn i øjet på forkynder og bevægelser der ikke står på ordets grund, Han mente bland andet at Emerging Church var endetidens store vilfarelse, hvilket han nok har ganske ret i.

  Glemmer aldrig hans prædken ved hans sidste besøg i Stockholm, hvilket jeg mener ikke bare var et ord til Sverige, men et profetisk ord til hele Skandinavien, om den vej mange kirker i dag har valgt.

  Det er et fantastiskt klip du har linket til Rene,som jeg har hørt mange gange, men det bevæger mig alligevel hver gang jeg hører det.
  Hans bog synen er vel heller ikke gået forbi nogen uberørt. Den er skreven for 37 år siden, men det er praktiskt taget som at læse dagens med alt det der sker rundt omkring os.

  Jeg savner ham, men glæder mig til at jeg snart kommet til at møde ham i himlen.

 7. David Jakobsen Says:

  Rigtig godt link. Det har været godt for karismatiske kristne at have haft ham..

 8. Linealis Says:

  @BlueBoden: Tja, jeg kan kun tale for mig selv, men jeg føler mig udsat for manipulation. Og det gider jeg simpelthen ikke. Hvis nogen finder på sådan noget til en gudstjeneste kan jeg godt finde på at gå.

 9. Kim Says:

  Se den engang til uden musik det kan måske hjælpe til at skelne mellem manipulation og syndserkendelse!

Leave a Reply