I anden mosebog 4 sker der en mærkværdig begivenhed. Mens Moses er på vej tilbage til Ægypten for at udfri jøderne af slaveri, kommer Gud til Moses for at slå ham ihjel. Det har jeg godt nok undret mig over mange gange. For hvordan kan det dog være at den samme Gud, som har udsendt Moses, nu på et herberg (sandsynligvis midt om natten) vil slå Moses ihjel? Modsiger Gud virkelig sig selv? Nej, selvfølgelig modsiger Gud ikke sig selv, men vi kan prøve at se hvad der står i teksten.

”I et herberg undervejs overfaldt Herren ham og ville slå ham ihjel. Da tog Sippora en flintekniv og skar sin søns forhud af. Hun berørte hans kønsdele og sagde: »Nu er du min blodbrudgom!« Så slap Herren Moses. Det var den gang, hun brugte ordet blodbrudgom om omskærelsen.” Anden mosebog 4.24-26

Moses hustru Sippora vidste åbenbart godt hvad der var galt her, og hun var hurtigere end Moses (ja nogen gange er kvinder hurtigere end mænd til at fatte visse ting. Tro mig det har jeg en del erfaring i). Hvad var det hun så som Moses havde glemt og vi andre kan have svært ved at se?

Hendes søn var ikke omskåret, Moses havde ikke taget sit eget familieliv alvorligt nok, til at sørge for at få sin søn omskåret og dermed vist at hans søn også skulle tilhøre Gud, hvad omskærelsen jo var et tegn på. Nu skal vi ikke omskære vore børn i dag for at vise de tilhører Gud. Det var den gamle pagt. Men det her handler om at fædre skal tage deres faderrolle meget alvorligt. Det gælder også fædre som har en kirkelig tjeneste. De skal ikke være så fortravlet og så optaget af ”større ting”, at de ikke har tid og ressourcer til at opdrage og disciple deres børn!

Det var noget Moses havde brug for at lære, og lærte ”The hard way”. Han havde misforstået sit hverv som profet og troet det var et større hverv end det at være far. Det ville Gud ikke acceptere at han troede, derfor valgte Gud at vise Moses hvor alvorligt det er at forsømme sine børn for en ”større sag”.
En kristen far har et stort og vigtigt ansvar for at lære sine børn om Gud, om bibelen, og dermed give dem evangeliet, og vise og fortælle hvordan man lever som en kristen. Også selvom vi ikke som forældre kan bestemme hvornår vores børn bliver kristne, det er fuldstændig i Guds hænder hvornår det sker. Ikke desto mindre har Gud giver fædre (og mødre) opgaven at lære sine børn Guds ord, så de kan lære Gud at kende igennem Hans ord.

Moses tog da også ved lære, og skrev også senere i femte mosebog 4.9-10 følgende:

”Men tag dig i agt, og pas godt på, at du ikke glemmer, hvad du selv har oplevet; det må ikke gå dig af minde, så længe du lever. Fortæl det til dine sønner og dine sønnesønner, fortæl om den dag, da du stod for Herren din Guds ansigt ved Horeb, og Herren sagde til mig: »Kald folket sammen hos mig; jeg vil forkynde dem mine ord, så de lærer at frygte mig, så længe de lever på jorden, og så de lærer deres sønner det.« ”

Du kan læse mere om at studere bibelen som familie her: https://sand.omvendelse.dk/familiens-bibeltime-1479.htm?trashed=1&ids=10531

Share on Facebook

2 Responses to “Da Gud ville slå Moses ihjel”

  1. Linealis Says:

    Hov du glemte noget 😀

    “Nu skal vi ikke omskære vore børn i dag for at vise de tilhører Gud. Det var den gamle pagt. Under den nye pagt skal vi døbe vores børn”

  2. René Vester Says:

    Ja det er så den vi to er uenige om. Men barnedåb eller dåb ved egen bekendelse på Jesus Kristus, så er der en ting der står fast. Gud har ingen børnebørn, kun sine egne børn. Så mine børn kan ikke tro de er Guds bare fordi jeg tilhører Gud. De må selv blive Hans børn for at kunne tilhøre Ham.

Leave a Reply