I min barndom var jeg ret glad for tegneserier af forskellig art. Iblandt komedietegneserierne var der særlig en som jeg havde en forkærlighed til. Det var de to tossede agenter Flip og Flop. Af en spansk tegneserieforfatter ved navn Fransico Ibanez. Dem lånte jeg rigtig mange gange på biblioteket, og flere af dem blev lånt gentagende gange. Jeg kendte med andre ord ret godt til Flip og Flop litteraturen.

Dengang var det det hedengange tegneserieforlag Interpresse, der udgav Flip og Flop som albumserie. Men der blev også udgivet nogle pocketbøger med duoen. Men pocketbøgerne var tilsyneladende ikke noget man brugte så mange ressourcer på at lave ordentligt. For jeg opdagede engang en kraftig oversættelsesfejl. En gang jeg besøgte min fætter så jeg at han havde en ny pocketudgave af Flip og Flop liggende. Den kunne jeg selvfølgelig ikke lade være at læse i. Jeg opdagede til min skræk at der var byttet om på navnene. Flip var blevet til Flop, og Flop til Flip. Jeg gjorde min fætter opmærksom på at navnene var forbyttede i hans pocketbog. Min fætter begyndte at opføre sig som en ignorant, og viste mig at hvem der var Flip, og hvem der var Flop. Og han fastholdt pocketbogens bud derpå.

Jeg var lettere irriteret over at han ikke kunne huske at det var fejlagtigt. For jeg vidste at han jo også havde læst en del af de andre Flip og Flop albums. Så han burde da vide det, det var da så tydeligt at der var tale om en fejl. Hans problem var fandt jeg ud af, at han aldrig havde gået nok i dybden med hans læsning af forfatteren Ibanez skøre Flip og Flop verden. Han havde kun læst dem overfladisk. Derfor lagde han ikke mærke til fadæsen.

Det er lang tid siden jeg i dag har læst Flip og Flop. De interesserer mig ikke længere. Jeg gik også alt for meget op i dem, specielt fordi det blot var underholdning, som ikke havde nogen værdi når det kom til stykket. I dag læser jeg min bibel. Og jeg ønsker ikke at læse den overfladisk, og glemme at gå i dybden med det der står der. Jeg ønsker også at læse den systematisk, så jeg ved i hvilken sammenhæng tingene står i, så jeg bedre kan forstå hvad det er for et budskab som Guds ord har. Så jeg kan lære Gud at kende igennem Hans ord. For jeg ved at det er igennem ordet, Han viser hvem Han er.

Men det er også vigtigt for mig at forstå og læse Guds ord i en ordentlig oversættelse, og på en systematisk måde. Så jeg kan høre når folk begynder at sige noget om bibelen, som ikke står deri. For det sker ganske tit, men mange kan ikke se det. Folk som jeg ved underviser i bibelen, og har ledelsesansvar i kirkerne kan ikke se når folk begynder at lægge noget nyt ind i bibelen. Som når Rob Bell siger at Peter sank da han begyndte at miste troen på sig selv, når alt tydeligvis viser at det var fordi han mistede fokus og tro på Jesus. Det er der mange som siger ikke er forkert. Folk som burde kende bibelen.

De er som min fætter var. Som han kun kendte noget til Flip og Flop, kender de kun noget til Guds ord. Men som han ikke kendte Flip og Flop, kender de heller ikke Guds ord, og har åbenbart heller ikke lyst til at lære at kende det. Det er så uendelig vigtigt at vi dykker ned i Guds ord, og grunder over det. Lærer det at kende. Lader det arbejde i os, og ikke bare lader det være noget vi siger. Vi skal ikke kende Guds ord overfladisk, men lade det skyde rod i os, og få rigtig godt fat i os.
Guds ord er en kraft til frelse, og derfor skal vi ikke bruge det overfladisk eller løst. Det skal vi tage meget alvorligt, for det er faktisk skaberen af universet som har sørget for at gøre den tilgængelig for os, så vi kan finde ud af hvem Han er.

Share on Facebook

Leave a Reply