“En eller anden dag vil en simpel sjæl samle bibelen op, læse den, og tro på den. Da vil resten af os blive skamfulde”

Her er originalen: 

One of these days some simple soul will pick up the Book of God, read it, and believe it. Then the rest of us will be embarrassed.
– Leonard Ravenhill

Share on Facebook

4 Responses to “Citat af Leonard Ravenhill”

 1. David Jakobsen Says:

  Det er så sandt sagt. Fint hvis du lige laver en oversættelse af den bog til dansk. Det ville virkelig være godt for dansk kirkeliv.

 2. Georg S. Adamsen Says:

  Det kommer da virkelig an på, hvem “resten af os” er. Men hvis man er nervøs for at blive skamfuld, hvad så med selv at samle Bibelen op og læse den før omtalte person?

  Jeg anbefaler den lutherske kirkes tilgang. Vi underviser nemlig simple sjæle, dvs. alle syndere, i Bibelen. Vi frygter derfor ikke at blive skamfulde.

  Faktisk synes jeg, at citatet er udtryk for en tilståelse, som enten ikke er ment alvorligt eller er udtryk for ligegyldighed over for Bibelen?

  I øvrigt troede jeg, at Bibelen var oversat til dansk!? 😉

 3. René Vester Says:

  Hej Georg
  Jeg kan kun tilslutte mig din anbefaling. Men du finder jo i næsten alle kirkesamfund, folk som sætter tvivl om Guds ord nu også skal forstås som det skal. Og sætter dermed ofte tvivl om vigtige doktriner. Der er, tror jeg kirkesamfund som er bedre til at bevare den sunde lære end andre. Men vi kan ikke bare godkende et bestemt kirkesamfund for at være perfekt, for så gør vi jo det samme som den katolske kirke gjorde under Luther.
  Ravenhills udsagn opfatter jeg som en ydmyg tilgang til hans egen tilgang til bibelen. Når jeg hører Ravenhill prædike, så hører jeg en mand som holder fast i Guds ord, og som ikke forsøger at skabe tvivl om det. Så at han kan sige som han gør i citatet, siger mere om at han tror der er meget mere at hente i Guds ord, end vi gør nu.

 4. David Jakobsen Says:

  Ok – den sad Georg 🙂 Jeg tror faktisk citatet søger at fremme præcis den reaktion som du kommer med. Nemlig – lad os komme tilbage til skriften og være ordets gørere og ikke blot dets hørere, mens tid er. Når du så kommer ind på det Lutherske bibelsyn så har jeg ikke meget at indvende, da det ligger tæt op af mit eget. Vi skilles dog, og det er måske godt illustreret når du siger: “Vi frygter derfor ikke at blive skamfulde.”
  For det gør jeg. Tænkt hvis jeg ikke blev i Kristus, med en fuld frimodighed i min tro? Tænk hvis jeg skulle stå foran ham en dag med skam. Og jeg opmuntres af skriften til dette (1Joh 2:28) Til at blive i ham, for at kunne have frimodighed når han åbenbares. Dette mener jeg så også at vi kristne kan opleve i større og mindre grad i vores møde med kristne brødre og søstre her på jorden. Jeg tror Peter må have følt dette da Paulus irettesatte ham i offentlighed. Her kom en mand der virkelig tog det alvorligt som Jesus havde sagt og ment. Det som selv Peter godt vidste var rigtigt.

Leave a Reply