Christian Hedegaard fra den ubibelske bevægelse Evangelist, har for nylig været anklaget for fysiske og psykiske overgreb mod børn. Det var foreningen Børns Vilkår der tog sagen op, som førte til ransagning af Evangelist. Det viser sig at politiet ikke havde nok til at bygge en sag på, og derfor har de opgivet sagen. Det burde jo have ført til at Christian Hedegaard gik ud og sagde at han var ked af sagen, men ville glemme den og tilgive foreningen Børns vilkår for deres anklage. Men sådan skulle det ikke være.

Djævelens advokat
Christian Hedegaard føler sig åbenbart så såret over anklagen, at han nu er kommet med et millionkrav til Børns vilkår. Den juridiske hjælp til dette er blevet den kontroversielle advokat Peter Hjørne. Peter Hjørne er kendt som den advokat som tager de sager som mange andre advokater ikke vil røre ved. Han har taget mange sager for Rockergrupperne Hells Angels og Bandidos, mordere, pædofile og narkohandlere. Nu har han åbenbart fået endnu en kontroversiel kunde, nemlig Christian Hedegaard.

At Peter Hjørne har sagt ja til sagen kan jeg ikke bebrejde ham, og jeg ser rent juridisk heller ikke noget problem i at han forsvarer dem som ingen andre vil forsvare. Den slags har vi brug for i et retssamfund. Men at Christian Hedegaard vælger at benytte sig af en så kontroversiel person som Peter Hjørne, som ovenikøbet i en periode havde mistet sin bestalling pga misbrug af fortrolige oplysninger, er højst kritisabelt. En sand kristen burde have glædet sig over at anklagen faldt til jorden, og have takket Gud for at man var fundet værdig til at få lidt modstand. Hedegaard derimod synes åbenbart at dette er et hårdt slag mod hans image, og status. Christian Hedegaard er en mand som synes at hans navn betyder så meget, at han er villig til at benytte sig af manden som mange kalder Djævelens advokat for at rette op på dette image. Han påstår godt nok at det handler om en million kroner, det har jeg dog ret svært ved at tro. For dem der støtter Evangelist er ofte så hjernevasket af Hedegaard og co. at de ikke lader deres indbetalinger til Evangelist påvirke af medierne. Hvis det virkelig passer at de har mistet en million så tænker jeg at så må der godt nok florere mange millioner kroner hos Evangelist. For den ene million man har mistet er jo kun sket indenfor en kort periode, og jeg har svært ved at tro at sagen kunne skabe så stor indskrænkning i omsætningen.

Desværre er det ikke kun hos Christian Hedegaard at man i kirkerne finder folk som ikke kan tåle modstand. Alt for mange ledere i kirkerne synes at deres titel og navn er så betydningsfuldt at de ikke kan tåle kritik, modstand eller modspil. De skulle tage og vurdere om kritikken er konstruktiv eller ej, før de bliver vrede over den. Det burde Hedegaard vist også gøre, før han lægger sag an mod Børns Vilkår. Han burde gå til dem og få en snak med dem om hvad de synes han gør som er forkert. Hvis han virkelig var en kristen ville det jo være en glimrende måde at få lov at give dem evangeliet.

Se mere om Christian Hedegaard og hans lære på dette link.

Historien om Evangelist, Peter Hjørne og Børns vilkår kan læses på dette link.

Share on Facebook

8 Responses to “Christian Hedegaard ansætter djævelens advokat”

 1. Kim Thomassen Says:

  Politiets beslutning at frikende Evangelist vedrørende sagen om den 11 årig dreng, ændre ikke sit syn til deres kristendomsopfattelse som er baseret på fremgangsteologien ikke er ioverstemmelse med Bibelens ord. Er Christian Hedegaard så en falsk profet?, jeg har ingen ret til at dømme ham, men han er en stærk leder, stiller krav til sine støtter om at følge med i alt, en tilbedelse af ham, DET ER PERSONDYRELSE. Det er tankevækkende han igennem sin advokat Peter Hjørne har fremsat erstatningskrav til Børns Vilkår på 1,0 mio kr, anklager imod souschef Bente Boserup for “ærekrænkende beskyldninger”, krav om 100.000 kr. Selv om politiet har afvist sagen på grund af manglede beviser kan man ikke udlukke Børns Vilkår måske har ret i, der har være tale om psykisk og fysiske overgreb mod drengen. Så spørgsmålet er om man tror mere på Christian Hedegaards version af sagen, eller Børns Vilkår udlægning af den, men jeg må tilstå min tillid til Christian Hedegaard ikke er særlige stor, men den på anden side kan man hellere helt udlukke han har ret.

 2. Susan Møllerskov Says:

  Var sagen droppet fordi, der ikke var bevis nok? Eller fordi det, han blev anklaget for, ikke er ulovligt?

 3. René Vester Says:

  Det ser ud til at der ikke var tilfredsstillende materiale til at køre det som en sag. Hvorvidt der er en sag eller ej, synes jeg er svært at vurdere. Da medierne godt kan køre dette lidt for højt op. Jeg har jo selv arbejdet med journalister før og ved hvordan dette kan ske. Men problemet som jeg ønsker at påpege her er Christian Hedegaards reaktion på anklagen fra Børns Vilkår. Han har fået sin ære krænket står der flere steder. Hedegaards ære er ikke noget værd, for han fortjener ikke nogen ære. Der er kun en der fortjener ære, og det er Gud. Vi kristne skal ikke gå rundt og spilde tid på at blive såret fordi nogen har krænket “vores ære”. Hedegaard skulle hvis han var en sand kristen bruge dette til at prædike evangeliet istedet. Som jeg skrev ville det være en glimrende anledning til at få en snak med Børns vilkår om sagen, men det ønsker han ikke. Han vil hellere hyre den stærkt kontroversielle advokat Peter Hjørne. Jeg har svært ved at se at det skulle ligne kristi sindelag det her.

 4. Kim Thomassen Says:

  De sidst 4-5 år har der være en række sager i medierne angående kristne organisationer/enkelpersoner med anklager om “misbrug af statspenge”, falske, ærekrænkende beskyldninger, ingen af disse sagerne har været igennem domstolene. Jeg er enige i dine synspunkter vedrørende Christian Hedegaard burde tage en snak med Børns Vilkår, men han gøre nøjagtig som LBL gjorde overfor Landsleder for Agape, Lars Thidemann-Jensen i 2007 bad om et møde ville LBL, Karen M Larsen ikke deltage. Du siger det ikke har noget at gøre med Kristi sindelag er jeg helt enige i, og advokat Peter Hjørne tager nok sagen for pengene skyld.

 5. Claus Christensen Says:

  Problemet er at en forening som Børns Vilkår tager en ikke-sag og laver en sag ud af det for at fremme deres eget navn og vilkår. Der er ingen som helst grund til at holde sig tilbage. Det er godt nok flot at man kan sidde i et hjørne og (for)dømme Christian Hedegaard som ubibelsk etc. Spørg dog manden selv – tag en snak med ham og find ud af at mange ting er ændret gennem årene. Mange folk som ingen andre kirker gider tage sig af får hjælp igennem Evangelist. Ja, der er også nogle det går galt for eller som ikke “komme helt igennem”. Men det sker jo i alle andre kirker også – der er der bare ikke så meget fokus på det. Og de folk der kommer ind har et “bedre” udgangspunkt for at komme igennem – rent menneskeligt.

  Måske burde der føres en sag mod Børns Vilkår for forsøg at få børn til at afgive falsk vidnesbyrd. At bruge Peter Hjørne som advokat er måske en fornuftig ting om ikke andet for at råbe op om en sag – ellers er Christian Hedegaard, Evangelist m.fl. jo nærmest kendt skyldig indtil andet er bevist.

 6. Kirsten Says:

  Hedegård burde jo, hvis hans samvittighed er så ren og hans bibelkundskab var lidt større, glæde sig over at blive “forfulgt”.
  “Salige er I, når man på grund af mig håner jer og forfølger jer og lyver jer alt muligt ondt på. Fryd jer og glæd jer, for jeres løn er stor i himlene; således har man også forfulgt profeterne før jer.”

  Men mon ikke det er, fordi han har brug for nogle gode jordiske kroner til at betale huslejen, helikopteren og bilerne med, nu hvor økonomien ikke er så god og tilhængerne ikke er for mange. En erstatning ville jo skæppe godt i den slunkne kasse.

 7. René Vester Says:

  Til Kirsten og Claus
  Jeg svarer lidt på jer begges kommentarer her. Jeg har personligt ikke noget imod at Hedegaard flyver i helikopter. Det er vist heller ikke hans egen, men en ven der har fløjet ham nogen gange. Jeg ville da heller ikke sige nej til at blive fløjet til kirken i en helikopter næste gang jeg skal prædike, hvis jeg fik tilbuddet af en ven. Hvorfor skrev jeg mon så det her? Fordi vi ikke skal bedømme manden på overfladiske ting som helikopterflyvning og en måske bedre bankbog end mange andre. Det er for tyndt. Hvis der er noget galt med Hedegaard skal vi se på om hans lære er i overenstemmelse med bibelen, og her finder vi store problemer. Det var også årsagen til det link jeg lagde i bunden af indlægget. Der kan man se hvad det er der er stærkt problematisk ved Christian Hedegaard, men også hvad der ikke er.
  Men Claus jeg har faktisk haft dialog med Hedegaard inde på deres chat-side. For jeg ønskede at finde ud af om det virkelig var så langt ude som folk påstod. Det viste sig at være værre. De svar jeg fik på simple spørgsmål der var så pinlige og forfærdelige at jeg valgte ikke at offentliggøre dem. Jeg havde det simpelthen dårligt med at lægge noget så lavpandet ud på denne side. Du kan jo selv prøvet at chatte med ham og spørge ham om simple spørgsmål om hvorfor jeg skal frelses, og hvordan man kan blive det. Det viser sig jo at manden ikke kan svare på simple og enkle spørgsmål udfra bibelen. Han har med andre ord en teologi der kan , undskyld mig, ligge på en 25-øre og samtidig er der ovenikøbet plads til overs. Den plads bliver så udnyttet med Hedegaards egne ideer, og dem bliver der desværre fyldt godt op med.

  Jeg er simpelthen træt af folk der siger at Hedegaard er sendt af Gud fordi de kan se at der er mirakler i kølvandet, og dermed tror de at det er Helligånden der virker. Hvis det virkelig var Helligånden der virkede igennem Hedegaard, så ville hans forkyndelse indeholde de samme elementer som Peters prædike på pinsedag. For tegnene på at man er ledt af Helligånden er ikke at man taler i tunger eller helbreder folk. Men at ens forkyndelse er baseret på Guds ord, drevet af Guds ord, og viser at skriftens betydning er skriften. Det vil du se i Peters prædiken. Over halvdelen af den er skriftsteder fra det gamle testamente, og han viser hvordan det hænger sammen. Det er en klar forkyndelse som gjorde at folk blev overbevist om synd, dom og retfærdighed. Så meget at de spurgte “hvad skal vi da gøre?” Hvortil Peter svarede: “Omvend jer og lad jer alle døbe i Jesu Kristi navn til jeres synders forladelse, så skal I få Helligånden som gave.”

  Den form for forkyndelse finder du ikke hos Hedegaard. Vi finder istedet en masse som handler om hvad Gud skulle have gjort for Hedegaard, og hvad Gud så sagde til Hedegaard, og hvordan Gud så brugte Hedegaard. Men en bibelsk funderet forkyndelse skal man lede meget lang tid efter. Og sagen er nok også den at mange af Hedegaards efterfølgere ikke ønsker at høre en bibelsk funderet forkyndelse.

  Så nej jeg sidder ikke i et hjøren og fordømmer Hedegaard, jeg har undersøgt hvem han er, og hvad han står for. Ikke udfra hvad andre mener, men udfra hvad han selv har sagt og skrevet og gør. Men hvis der er nogen der ønsker andre udtalelser som er kritiske om Hedegaard, fra en der har arbejdet tæt med ham, kan jeg anbefale at få fat i Bruno Knutzen som har været rektor for deres såkaldte “Powerskole”. Der er nogle klare årsager til at han kun var det i kort tid, og han er vist ikke bange for at sige hvad det drejer sig om.

  Men mit indlæg handlede som nogen åbenbart har misforstået ikke om Børns Vilkår har ret eller ej. Det ønskede jeg faktisk ikke at blande mig i. Jeg tog blot frem at det er problematisk når kristne begynder at benytte sig af meget kontroversielle folk (som Peter Hjørne) bare fordi de føler at deres “ære” er blevet krænket.

  Men ellers har du Kirsten ret i at hvis Hedegaard virkelig var en efterfølger af Kristus, så burde han fryde sig og glæde sig, som det skriftssted du citerer viser vi skal under forfølgelse! Tak for den.

 8. Kim Thomassen Says:

  Nyt om Evangelist den 29.07.10

  Advokat Peter Hjørne er gået til rettet med et krav til politiet om 1 mio kroner i erstatning.

  http://kristen1967.eftertanke.dk/2010/07/30/evangelist-st%c3%a6vner-politiet-for-bagvaskelse/

Leave a Reply