Kære omvendelse.dk
Jeg har lige på hjemmesiden læst et par indlæg om “Gud”..
Står i virkelig inde for alt det i skriver, og tror i virkelig på jeres sag? For jeg har svært ved at tage det alvorligt. Tror i også på “det flyvende spaghetti monster” eller tandfeen? Det burde vel være ligeså sandsynligt. Og med de ting jeg kan læse online i mosebogen om Gud, vil jeg mene, at vi er bedre tjent uden en ham/hende/det.
Her er et af mine favoritcitater:
“when one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.
Robert Pirsig
Dette citat har jeg valgt at sende jer, fordi det til en hvis nøjagtighed beskriver min livsanskuelse. Jeg tror ikke på Gud, og jeg fordømmer religion.
Måske i burde ændre navn fra “omvendelse.dk” til “hjernevask.dk”?
Jeg skriver ikke dette for at være provokerende, eller jo det gør jeg, men ikke blot for at være provokerende – jeg er rent faktisk interesseret i at vide, hvad jeres holdning er til alt dette – for jeg har virkelig svært ved at tro, at man kan tro på noget af så upålidelig en karakter med så upålidelige kilder bag sig – men fantasifuldt, det er det!!

Ellers håber jeg, at i må leve et godt liv, leve mere i nuet, og droppe fiktionen.
MVH (afsender kendt af red)
Her er svaret:

Tak for din mail. Før jeg svarer på dit indledende spørgsmål vil jeg lige kommentere på dit forslag til ændring af domænenavn. Jeg tror godt jeg forstår hvad du mener. Kirken har mange gange i løbet af historien minimeret muligheden for at mennesket måtte tænke selv. Det er jeg stor modstander af at kirken skal have lov til. I det arbejde jeg har haft som underviser, er min ypperste opgave også at lære elever at tænke selv, og ikke bare tage alt for gode sager. Det samme ønsker jeg også for mine læsere på bloggen. Jeg ønsker ikke at folk bare skal tage hvad jeg skriver for gode varer, men personlig vurdere dem i forhold til skriften. Så for at gøre det kort så er mit ønske ikke at hjernevaske, men at folk må vurdere om det jeg skriver er rigtig eller forkert. Og gerne gøre det udfra enten bibelen, eller en rationel tilgang.

Men det var bare en kommentar til din kommentar:-).

Det er ikke første gang jeg har hørt om det flyvende spaghettimonster. Så vidt jeg ved, er det en Richard Dawkins opfindelse. Problemet med spaghettimonsteret er, at dette monster ikke har efterladt et skrift som er troværdigt og viser en dybdegående forståelse af hvordan verden ser ud, er skabt og hvorfor mennesket er som det er. Nu kunne du måske finde på at sige at det er der da andre religioner der gør. Til det må jeg svare, at de kun prøver på det. Bibelen er den religiøse bog i hele verden som er allertættest på at vise hvordan verden hænger sammen. Ting vi først har fundet ud af for nylig er beskrevet i bibelen for over 3000 år siden og mere til. Det i sig selv behøver ikke overbevise nogen, og heller ikke dig. Men jeg har lavet et podcast om hvorfor bibelen er troværdig og hvad det har af betydning for os mennesker. Den kan høres på dette link:

https://sand.omvendelse.dk/guds-k%c3%a6rlighedsbrev-nu-med-download-307.htm

Hvis du ikke får noget ud af de første ti minutter, tror jeg ikke du får så meget ud af resten. Men hvis du kan se at der er noget om det jeg taler om her, så tror jeg du vil få rigtig meget ud af at høre hele podcastet. Jeg mener det er ca 25 minutter langt. Sig til hvis du har spørgsmål til det.

Der foregår stadig en korrespondence mellem afsenderen og jeg, hvoraf noget måske vil blive offentliggjort senere. Afsenderen har givet lov til at bruge mailen her i brevkassen.

Share on Facebook
Comments Off

Comments Closed

Comments are closed.