I dag kunne man i Politiken læse at en enlig arbejdsløs mor var kommet i aktivering på et bordel. Det foregik med tilskud fra det offentlige så hun kunne finde ud af om det var et job for hende, og bordellet fik mulighed for at træne hende op i aktiveringsperioden. Det er en sag som har chokeret nogle politikere. Det er der nu ikke nogen grund til at chokeres over, for det ville komme engang. Det er den naturlige følge af den legalisering af prostitution, som skete under Poul Nyrup Rasmussens statsministertid. Dengang man valgte at legalisere prostitution, havde man nogle ret overfladiske argumenter for det. Men man burde have indset allerede dengang, at legalisering at dette nedgørende erhverv (hvis man kan kalde det et erhverv) var starten på et moralsk skred.

Dengang legaliseringen blev indført, sagde jeg at konsekvenserne af en sådan lov, var uoverskuelige. Her er et juridisk skrækscenarie, på hvad der kan ske i fremtiden, netop fordi legalisering er lovligt: En ung arbejdsløs kvinde kommer i 2025 til jobcentret. Hun har ikke noget arbejde, men vil gerne have et. Hun har krav på hjælp til at få et arbejde, men samtidig også pligter som hun skal overholde for at få sine dagpenge. Hun får at vide at der er en ledig plads på det lokale bordel, og en samtale vil udformer sig således:

Kvinde: Jeg kan da ikke tage et job på et bordel, det er da nedværdigende!

Jobcenter: Det er et fuldt legalt job. Bordellet er momsregistreret og der er lægeerklæringer på personalet.

Kvinde: Jamen helt ærligt, i kan da ikke forvente at jeg skal sælge min krop på den måde. At stedet er momsregistreret ændrer da ikke på at det er en ulækker måde at tjene penge på.

Jobcenter: Det er ikke vores opgave at vurdere om jobbet er ulækkert. Vores opgave er at finde de jobåbninger der kommer, og som er i overenstemmelse med de regler som er i vores land. Det er jo ikke sort arbejde vi sender dig ud i. Det kunne vi aldrig finde på.

Kvinde: Men det job kan jeg altså ikke tage. Er der ikke andre muligheder?

Jobcenter: Det er hvad der er, hvis du ikke tager det, er vi nødt til at indberette dig og fratage dig dine dagpenge.

Kvinde: Hvad mener du, vil I nu også tage mine dagpenge fra mig?

Jobcenter: Ja, hvis du ikke kan tage jobbet, står du jo ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.

Jeg ved godt at der er nogen der vil sige, det sker aldrig, men jeg tror vi nærmer os et samfund hvor det kunne ske. Alene pga legaliseringen. At en enlig kvinde kan komme i aktivering på et bordel, er noget vi ikke kunne forestille os for blot 13 år siden. Dvs før legaliseringen af prostitutionen. Nu er der sikkert nogen der vil sige det er typisk socialdemokratisk det her. Tjah hvis det er sandt, kunne man undre sig over at den borgerlige regering ikke har ændret på den lov. For den har jo nu haft 8 år til at gøre prostitution til et ulovligt erhverv igen. Men de har nok tænkt at det var gode skattekroner, (og penge lugter jo ikke). Hos socialdemokraterne er der efterhånden ved at opstå tendenser i den modsatte retning i dag. Mettte Frederiksen har faktisk luftet ideer om at man skulle gøre det ulovligt igen.

Share on Facebook

One Response to “Bordelsagen der ville komme”

  1. Joen Says:

    Jeg tror nu bordelsagen alene beror på en procedurefejl. Der er mange mennesker i dette samfund, der er modstandere af prostitution, så det er ikke umuligt at det bliver forbudt, selvom det ikke vil være ud fra bibelske og kristne argumenter.

Leave a Reply