En af de mest populære science-fiction tv-serier er Dr. Who. Jeg kan huske at jeg sad tryllebundet foran fjernsynet som knægt og var ved at dø af skræk, over insekter på størrelse med mennesker, uhyrer og robotter fra andre planeter som kun ville os mennesker det værste. Sådan en serie må man da kunne bruge i døende kirker, til at få folk tilbage til kirken.
En talsmand for en Engelsk kirke siger følgende:

“There are countless examples of Christian symbolism in Doctor Who, which we can use to get across ideas that can otherwise be difficult to explain.”

Til det må jeg bare sige at der altså ikke er nogensomhelst teologiske dybder i Dr.Who serien. Det er pseudovidenskab og pladderpsykologi, uden sammenhæng. Men Dr. Who kan altid sige det på en måde der er meeeeeeeget fascinerende, og som får det til at virke “troværdigt”. Men okay, nu har vi ikke længere brug for at prædike Jesus i kirken. Vi kan prædike tv-serier istedet. For Gud er så stærkt til stede i tv-serierne, at vi ikke længere har brug for at tale Guds uforfalskede ord. Se artiklen her: The Times om Dr.Who i kirken.

Til dem som tænker, ja men hvad nu hvis man godt kan bruge Dr. Who. Så kan de se på følgende klip og vurdere det selv.

Men ret skal være ret. Er det så enkelt at bedømme i dette? Kan der være gode grunde til at bruge sækulære medier til at forkynde evangeliet på? Ja det er jeg faktisk overbevist om. Derfor har jeg for at undgå misforståelser omkring dette indlæg, skrevet et andet indlæg som viser hvornår vi kan referere til film i forkyndelsen. Det er i indlægget lige før dette.

Share on Facebook

Leave a Reply