20
May

Flere af mine gode venner siger at det den danske kirke har brug for, er at få expositary teaching. Dvs undervisning i Guds ord vers for vers. Ikke sådan at forstå at vi bare skal læse bibelen op. Men en gennemgang af Guds ord i den sammenhæng det står i. Istedet for bare at tage et vers ud af den sammenhæng det står i. Ved en vers for vers tilgang vil man starte med en bog i bibelen. Eksempelvis Johannesevangeliet, og starte med kapitel 1. Derefter gennemgå hele bogen vers for vers,, kapitel for kapitel. Det kan måske godt tage rigtig lang tid, hvis man mødes en gang om ugen og gør det her. Men forestil dig hvor meget bedre du vil kunne forstå bibelen ved at gennemgå den sådan.

En af fordelene er at det vil være meget svært at prædike vranglære på den måde. Det kan dog lade sig gøre, hvis man i forvejen lægger et bestemt fortolkningsmønster ned over ens gennemgang. Men det er svært. En som Rick Warren ville aldrig kunne få sine underlige bibelfortolkninger accepteret i den grad det gør, hvis han havde gjort det ved en vers for vers gennemgang. Man vil forstå bibelen i det lys bibelen er skrevet i.

Efter at jeg har fået øjnene op for denne metode, må jeg bare sige at mit kendskab til Guds ord er blevet så meget klarere, at ting som jeg før havde svært ved at forstå, åbner sig op for mig i dag. Ikke sådan at forstå at jeg nu forstår hele bibelen. Det være langtfra.

Jeg har det som mine venner, gid flere fok øjnene op for dette. Gid flere begyndte at studere bibelen på den måde her i landet. Gid flere begyndte at mødes og studere bibelen vers for vers, og lærte Guds ord ordentlig at kende. For hvis vi vil lære Gud at kende, så har vi brug for at lære Hans ord at kende.

Nogen der normalt samles et andet sted i landet og studerer bibelen sådan, samt nogle fra andre steder,  var hos mig for et par dage siden, hvor vi gennemgik Johannes 3.16-21 (ja det var ikke meget). Det vi sagde til hinanden bagefter var; hvor var det bare godt at studere Guds ord sådan. Vi blev alle tørstige efter mere. Så jeg kunne godt forestille mig at der var flere af os der var samlede der, som kunne finde på at gøre det samme lokalt hvor de bor. Jeg ved at det har været en metode man har brugt mange steder før, men som man efterhånden er kommet ret langt væk fra. Men vi har virkelig brug for at komme tilbage til at læse bibelen i den i den kontekst den er skrevet i. For hvis vi ønsker at være kristne der bygger vores liv på Hans ord, så er det også vigtigt at kende Hans ord.

Share on Facebook

Leave a Reply