I dag er det min fødselsdag og jeg fik særlig eén fantastisk gave. Det nye testamente på CD. Så nu kan jeg høre det nye testamente på dansk når jeg kører i bilen. Det er ellers der jeg hører de fleste prædikener og bibelundervisning. Det vil det nok også være fremover. Men det bedste må da være at høre Guds ord læst op. Da jeg så kørte afsted i dag satte jeg den første CD på.

Det var selvfølgelig Mattæus-evangeliet, da man jo skal starte ved starten. Mattæus-evangeliet begynder som bekendt med Jesu slægtsbog. Det ved jeg mange andre har beklaget sig over, første gang de valgte at læse i bibelen. Hvorfor skal den starte med en slægsbog? Det er nærmest det mindst fængende man kunne starte med at læse. Det slog mig at bibelen ikke er søgervenlig. Den er ikke skrevet i et tiltrækkende sprog. Den er ikke skrevet på en smart og lækker måde. Den er bare som den er, og alligevel virker den.  Alligevel er den brugbar i dag.

Så hvis bibelen ikke er søgervenlig, hvordan i alverden kan vi så finde på at tillade os at gøre evangeliet søgervenligt? Der er ikke nogen steder i bibelen der viser vi har ret til at ændre på budskabet for at gøre det mere interessant. Der er ikke noget der viser at det har været til gavn førhen i kirkens historie (tværtimod). Og når det er tydeligt at se at Guds ord ikke er søgervenligt, hvorfor skulle vi så gøre det søgervenligt? Skulle vi ikke bare tage at prædike det klart og tydeligt og vise at ordets betydning er ordet?

Gratis
Til dem også godt vil høre bibelen oplæst, men  ikke vil betale (en ret dyr pris) for det nye testamente på CD, er der andre muligheder. Der er flere indtalinger af bibelen på engelsk som er gratis. Den berømte King James Version Bibel kan fåes på MP3 på dette link.

Share on Facebook

4 Responses to “Bibelen er ikke søgervenlig”

 1. Martin Willemeos Hansen Says:

  Tillykke med dagen 🙂

 2. Carsten Stampe Says:

  Tillykke med fødselsdagen Rene. Alder behøver jo ikke at tale om. Det betyder som bekendt intet for dem der har evigheden for øje… 🙂

 3. Carsten Stampe Says:

  Arg – der skulle have stået: Alder behøver VI jo ikke at tale om…

 4. René Vester Says:

  Tak for det. Jeg havde en god dag!

Leave a Reply