For en gangs skyld har Benny Hinn sagt ja til at stille op til et interview på nationalt tv i USA. At han siger ja til det, vil jeg godt respektere. For der er mange ubehagelige spørgsmål som han kunne risikere at blive stillet der. Det er da også hvad han bliver udsat for i dette nyere videoklip fra ABC. Det er også ganske sjovt at se at hans “spindoktor” griber ind flere gange under interviewet, for at undgå nogle af de lidt for irriterende spørgsmål, men igen må jeg sige at Benny Hinn faktisk tager det pænt, og forsøger at svare på dem. Det synes jeg klæder ham!

Men desværre er han ikke særlig god til at svare på dem. Der er rigtig mange problemer med både hans tjeneste og hans forsvar her. Til dem som stadig tror Benny Hinn er en stor troshelt, som bliver brugt af Gud til at helbrede folk, kan jeg fortælle at der ikke er nogen dokumenterede helbredelser fra nogen af Benny Hinns helbredelsesmøder. Det der ser ud som helbredelser er igen og igen blevet påvist (både af kristne som ikke-kristne) er følelsesmæssige manifestationer, som skaber en kortvarig festrus, som kan resultere i at man får frigjort kræfter man normalt ikke har. Det er noget jeg har skrevet om flere gange før og kan findes under kategorien “Mirakler”. Men det værste ved Benny Hinns tjeneste er manglen på evangelisk forkyndelse, og at han hører ind under trosbevægelsen. Men de ting må vente til en anden gang. Her er videoen:

Share on Facebook

30 Responses to “Benny Hinn forsvarer sig selv”

 1. sara Says:

  Som jeg ser, lytter og forstår, (Tilgiv mig Gud hvis jeg tager fejl) så er han en Guds mand og et vigtigt værktøj!
  Hvad er det præcis at du ser som noget ildevarslslende i dette videoklip René?
  (smiler lidt da jeg jo har fået skyld for at være uselvstændig og læne mig op af dine holdninger)
  Men jeg har set og lyttet igen og igen, og Rene – jeg kan ikke se det???!!!

 2. Brian Kroll Says:

  Det vil nok være en god ide at sætte dig ind i sagen, istedet for blot at tage et lille 8 min. klip og bedømme ud fra det – prøv at Google ham, se nogle af de mange klip der er på youtube, både de der er taget direkte fra hans tv programmer, og de der stiller spørgsmål ved hans løgne, hans falske lære, hans tyveri af de midler folk giver til hans kirke osv.

  Typisk at folk falder i svime overfor noget de ikke gider sætte sig ind i!

 3. René Vester Says:

  Jeg kan godt forstå at man kan have svært ved at tro at Benny Hinn ikke er fra Herren. Af flere grunde. Han virker eksempelvis så hellig, både i hans hvide jakkesæt, hans måde at tale på, og bevæge sig på, samt folk der falder ned hver eneste gang han bevæger armene imod dem, etc. etc. Og jeg har også selv været positivt stemt for ham engang, selvom jeg også godt kunne se der var noget der ikke stemte helt med skriften. Jeg ønsker ikke udelukkende at bedømme ham på hans omgang med penge, selvom den er alvorlig. Man kan nøjes med at se hvad han selv har udtalt. Udover dem som Tommy har lagt som kommentar på dette indlæg:http://sand.omvendelse.dk/40-pakker-lurpak-2511.htm er der en som denne:

  “Det er ligeså nemt at blive helbredt, som det er at blive frelst”

  Det lyder måske umiddelbart rart, men hvad så med dem der ikke bliver helbredt til hans møder, (og husk på her at der ikke er nogen der virkelig bliver helbredt, det er kun følelsesmæssige manifestationer). Man har lige fået at vide at det er ligeså nemt at blive helbredt som der er at blive frelst. Men når man så ikke er helbredt, betyder det så at man ikke er frelst? Det er faktisk tanker som dette nogle folk sidder tilbage med, efter et Benny Hinn crusade. Med andre ord, han skader folks tro. For hvis man anser Benny Hinn for at være en åndelig autoritet, og det er der desværre flere der gør, så kan født på ny kristne begynde at tvivle på deres egen frelse. Det ser jeg ikke som trosbekræftende, eller trosopbyggende, men det helt modsatte.

  Dertil er der også alle hans mærkværdige profetier som ikke er gået i opfyldelse. Hvis manden levede under den gamle pagt ville han være blevet stenet for længst, det ønsker jeg naturligvis ikke. Men det betyder at han har gjort sig selv til en falsk profet, med sine profetier som ikke er gået i opfyldelse overhovedet. Her er nogle af de citater som Tommy Barnabas Dahl fandt:

  Adam had complete dominion over the earth and all it contains. A. Adam could fly like a bird. B. Adam could swim underwater and breathe like a fish.

  Adam went to the moon.

  Adam walked on water.

  Adam was a super being, He was the first superman that lived.

  Adam had dominion over the sun, moon & stars.

  Christians do not have Christ in their hearts.

  Sow a big seed, when you confess it, you are activating the supernatural forces of God.
  (Praise-a-thon (TBN), recorded November 1990)

  When you don’t give money, it shows that you have the devil’s nature.
  (Praise-a-thon (TBN), recorded 4/21/91)

  Wants to use Holy Ghost machine gun to kill Heresy Hunters.
  (Praise-a-thon (TBN), 11/8/90)

 4. Jonna-Liv Theede Says:

  Penge, penge, penge….. ALTID årsag til tvivl, mistænksomhed!
  Man SKAL være kristisk – OK – så langt så godt!

  At udtale sig via klip på Youtube – so what? Alt efter hvem der sætter det ind på Youtube, og hvilken holdning vedkommende har, bliver det jo klippet og sat sammen, så det passer til vedkommendes mening (tro?).

  Jeg ER kritisk -TRO MIG!
  I de 5 år vi har kunnet tage GOD-TV og dermed kunnet opleve Benny Hinn live, har jeg haft rigelig tid til at bedømme UDFRA HVAD HELLIGÅNDEN SIGER OG GØR I MIG!
  Når jeg bliver berørt i min Ånd er det IKKE Benny Hinn!
  Det er GUD som bruger HAM som kanal, ganske som han selv siger.
  Det er ikke MIN ret at DØMME, det gør Gud!

  Der har været en amerikansk udsendelse engang på en kanal jeg ikke kan huske, hvor en amerikansk kvindelige journalist sad ved udgangen og greb fat i dem som IKKE blev helbredt! Spændende!
  Der blev Bennny Hinn DØMT igen-
  men hvis folk ikke ved, at det IKKER ER MANDEN – MEN GUD- der helbreder (eller ikke)…. er det fordi de ikke sætter sig nok ind i tingene fra Bibelen!

  Vi har præster som er dødsyge… hvorfor når de tror på Gud?
  Kristne skønne kærlige mennesker som lider forfærdeligt…. hvorfor? De beder og tror på Gud?!

  Det har INGEN kunnet forklare – vores lille “medisterpølsehjerne” er vist ikke viis nok til at kunne forstå ALTING!
  Og når man ikke forstår- så tror man ikke!
  Hvor hovmodigt!

  “Kloge-Åge” dur ikke her.
  GUD ER STØRRE!

  Må GUD velsigne dig og åbne dit hjerte mod den kærlighed og helbredelse HAN vil give dig!

  Hav FOKUS på GUD – og ikke på “ussel mammon”.

  Venlig hilsen Jonna-Liv

 5. Ib Jensen Says:

  @Jonna-Liv: Men, er der ikke stadig grund til at være kritisk og bedømme enhver lærers lære efter bibelen? Gud vil dømme ham, men vi andre er stadig blevet advaret mod falsk lære, og vi må så holde os væk. Indrømmet, der er folk der er lidt over ivrige i deres søgen på falske profeter, men det er ikke det samme som at vi ikke skal bedømme folks lære.

  En bidetalje. Du er åbenbart meget glad for store bogstaver. 😉 Behøves ikke, vi kan godt fange budskabet selvom du ikke skriver alle dine pointer med stort.

 6. René Vester Says:

  Joanna-Liv jeg kan forvisse dig om at jeg har set GODchannel (Selvom det ikke er meget Gud man ser der), og jeg har set flere programmer med Benny Hinn. Det har kun været med til at bekræfte det jeg skriver her. Det er ikke bibelsk kristendom han forkynder, men et forvansket budskab.

  Dertil kunne jeg godt tænke mig at spørge dig om følgende: Er det i orden at påstå at folk bliver helbredt, når der ikke er nogen helbredelser? Og så give folk skylden for at de ikke bliver helbredt, og gøre det på en måde så det skader deres tro?

  Eller hvad med de her profetier som han er kommet med, men ikke er opfyldt (men som nogen kristne syntes lød rigtig godt, da han sagde dem): Videoen kan være lidt voldsom, men prøv blot at vurdere hvad det er Hinn sagde, og om det er i orden at sige det.

 7. Brian Kroll Says:

  Jonna:
  På youtube finder man mange programmer de fleste ellers ikke ville se, også Hinns egne – Hvis du ikke kan lide youtube, så prøv Google Video eller en anden netkanal, der er mange udmærkede tv programmer fra forskellige tv stationer der viser hans mange fejlslagne spådomme, hans ubibelske lærdomme osv.

  Nej vi skal ikke dømme, men Bibelen opfordrer os til at BEdømme, der er forskel, og vil vi ikke bedrages må vi bedømme!

 8. sara Says:

  Brian, du er nu et lille fjols 🙂 Jeg har et rimelig godt kendskab til Benny Hinn.
  Og så var det faktisk rart at læse Jonna-liv´s kommentar.

  Mange af Hinn´s profetier, kunne velsagtens være fra Gud. Men Hinn burde måske ikke have udbasuneret dem til offentligheden?!
  Og dernæst er han jo også kun et menneske, med fejl og mangler som os andre – så han har måske også talt kød og ikke altid ånd?!

 9. Brian Kroll Says:

  Sara:
  Fra det ene lille fjols til det andet:

  Er det profeti fra Gud, når Benny siger at i år 1995 ville ALLE homoseksuelle Amerike være døde? – Når han siger at en økonomisk katastrofe værre end den i 1929 vil feje over jorden inden for et år og KUN de der betaler tiende til BENNY´s kirke vil komme ud af det med økonomien i behold? – At Jesus ville vise sig fysisk ved hans møder (det sagde han første gang for vidst 10-12 år siden) Er det en Guds mand der fremlægger store planer for et børnehjem og en skole og et gratis sygehus for fattige, og beder folk donere penge til lige netop disse projekter, men i stedet bruger de indsamlede penge på hans tv station og løn til ham selv, hans familie og andre ansatte?
  Er det en Guds mand der fortæller at han har været på et børnehjem og helbrede syge, når ingen ansatte på omtalte børnehjem mindes at Benny nogensinde har været der?

  Som Bibelen siger skal man kende en profet på hans profetier, og en profet skal selvfølgeligt udtale sine profetier offentligt, ellers er der da ikke meget profet over det vel!

  Hvis du virkeligt har et godt kendskab til Benny, så må du også vide de ovennævnte ting (og det er blot en forsvindende lille del af det hele billede) og hvis du stadig mener han er en Guds profet, så….. Tjaaa, jeg mangler ord!!!
  Som Rene sagde, så ville en sådan mangel på opfyldelse af profetier have fået ham stenet, det står tydeligt i Bibelen hvad Gud mener om løgnagtige profeter – Jeg er glad for jeg ikke skal dømme ham!

 10. Brian Kroll Says:

  Ps: Det med den økonomiske katastrofe sagde han ville indtræffe inden år 2000!

 11. sara Says:

  Så har fjolset et spørgsmål til det andet fjols igen:
  Og jeg spørger oprigtigt – har Benny Hinn udråbt sig selv som værende Guds profet?
  Altså jeg kunne nok undersøge det nærmere selv, men jeg bruger minimal tid her på computeren, så jeg spørger udfra det kendskab jeg har til ham.
  Og jeg har kun bidt mærke i, at han netop altid siger at han er kaldet til at forkynde budskabet til hele verden (og budskabet er vi vel ikke uenige om!?)
  og at Gud bruger ham som værktøj til at tale om frelse og fortabelse, ingen vej til Gud uden igennem Jesus Kristus – og bringe helbredelse til enhver som tror.
  Men sæt at han har fået nogle åbenbaringer i sin tid – som han bare burde tage til sig, og kanske ikke udtale…
  Kender vi det ikke selv? Man kan få en åbenbaring – en TALE fra Gud, men ikke altid er det hensigtsmæssigt at dele det med andre.Den kan blive fordrejet og misforstået hvis du deler den i en momentan iver. Og i det selvsamme øjeblik ved du at du burde have holdt lidt igen – til “tiden er inde”
  Så hvis Hinn er Guds værktøj, så må hans dagligdag jo nærmest være fyldt af åbenbaringer konstant og kontinuerligt.Og sikke en herlighed det må være, og sikke en Gudsfrygt og hvor sårbart og svært må det dog også være! For så kan der jo – som jeg skrev tidligere – måske være lidt kød der sniger sig ind…
  …..men alt dét ved kun Gud…

 12. Brian Kroll Says:

  Sara:
  Du har åbenbart ikke set/hørt særligt meget af Benny siden du ikke ved at han mener han er Guds profet.

  De ting jeg citerer ham for (og meget andet vrøvl der heller ikke gik i opfyldelse) har han sagt i programmer udsendt på hans egen tv station, og hver gang han kommer med en af disse såkaldte “profetier” starter han med at sig noget i stil med; “Gud har fortalt mig” Gud har åbenbaret for mig” Gud har et budskab til jer” osv!

  Hvis du eller jeg får en “tale” fra Gud den ene gang efter den anden, som ikke går i opfyldelse, ville det nok være en rigtig god ide at spekulere over om det så virkeligt var fra Gud!

  Profeters dagligdag er da ikke “fyldt af åbenbaringer konstant og kontinuerligt” sikke noget pladder – Hvor har du det fra?

  Ja Gud ved!
  Hvorfor tror du han har sat nogle retningslinjer for hvordan en profet kan bedømmes, og advaret os mod at følge de der ikke opfylde de af Gud satte kriterier for profeter – Det burde være helt tydeligt at Benny ikke opfylder Guds kriterier for en af Ham sanktioneret profet!
  Men du har helt tydeligt besluttet dig for at se stort på hvad Gud mener, og følge Benny – Det må så være dit valg!

 13. sara Says:

  Brian: En hurtig kommentar:
  Jeg gider ikke gentage mig selv. Men vil lige nævne overfor dig at jeg ikke har skrevet noget om at profeters dagligdag er fyldt af åbenbaringer.
  Men vi kan vel ikke være uenige om at jo nærmere vi lever Gud, desto mere hører vi også fra Ham.
  Og så må jeg lige sige at jeg hverken dyrker eller følger Benny Hinn. Jeg bestræber mig dagligt på udelukkende at følge Jesu Kristus!!!

 14. Brian Kroll Says:

  Sara:

  Nå???? Så må jeg vidst lige citerer dig – Her er hvad du skrev før:
  “Så hvis Hinn er Guds værktøj, så må hans dagligdag jo nærmest være fyldt af åbenbaringer konstant og kontinuerligt”

  Dejligt at du bestræber dig på at følge Jesus, det tvivler jeg ikke på – Jeg foreslår så blot at du lader være med at lytte til og lade dig påvirke af en mand, der efter hans udtalelser og handlinger, tydeligvis ikke gør Hans vilje.

 15. sara Says:

  Brian:
  Rigtigt citeret denne gang. Men jeg gider faktisk ikke at diskutere dette emne mere.
  Jeg vil blot ikke dømme Benny Hinn, men derimod lade Gud om det!

 16. Brian Kroll Says:

  Nej, du kan/vil åbenbart ikke forsvare dine synspunkter, kan det hænge sammen med at du alligevel godt kan se at Benny ikke opfører sig som en Guds profet skal ifølge Bibelen?

  Hvad er forskellen på disse to sætninger:
  “fyldt af åbenbaringer konstant og kontinuerligt”
  Eller:
  “Så hvis Hinn er Guds værktøj, så må hans dagligdag jo nærmest være fyldt af åbenbaringer konstant og kontinuerligt”

  Begge sætninger er dine egne ord, og da det hele kom af at du mener Benny er en profet, og det var det vi snakkede om, er det jo ligegyldigt om der står Benny eller profeter, da det jo var det vi snakkede om ud fra den præmis du satte op.

  Jeg siger netop at sted at vi ikke skal dømme, men at Gud siger til os at vi skal BEdømme – Det vælger så ikke at ville gøre – Dit valg!

 17. sara Says:

  Brian du er da godt nok en smule irriterende 🙂
  Jeg har faktisk ikke skrevet noget som helst om at jeg mener at Benny Hinn er en profet!!!
  Men et værktøj for Gud!
  Men som jeg skrev tidligere, så orker jeg ikke at bruge mere tid på dette emne.
  Jeg har skrevet hvad jeg mener og tænker (og det er ikke nødvendigvis sandheden) og så vil jeg gerne parkere den her.
  Der er ingen grund til at blive ved med at diskutere frem og tilbage mht. Benny Hinn´s virke.
  Vi er bare ikke helt enige, og sådan er dét!
  Og jeg vil fortsat prøve at bedømme de ting og hændelser der sker:
  Jesu fred til dig

 18. Brian Kroll Says:

  Jeg er sikker meget irriterende, men det syntes jeg nu også du er!

  Da debatten mellem dig og mig har handlet om, om hen er profet eller ej og da du i den debat har sagt følgende (ordret!) har du givet udtryk for at du anser ham for profet:
  DINE ORD:
  “Mange af Hinn´s profetier”
  “Men sæt at han har fået nogle åbenbaringer i sin tid”
  “må hans dagligdag jo nærmest være fyldt af åbenbaringer”

 19. sara Says:

  Brian:
  Ak og dog…du bliver jo ved….
  Lad nu debatten med Benny Hinn hvile.
  Hverken du eller jeg kan jo vide om han virkelig er et Guds redskab! Jeg føler det jeg føler, og du føler det du føler..
  Fint nok, men lad den nu ligge her …og jeg har et forslag faktisk :
  Lad din skepsis gå ud over Barack Obama og Oprah Winfrey!
  (Så kan vi måske for een gangs skyld blive enige?)

 20. Brian Kroll Says:

  Hvorfor tror du dog vi kan blive enige om dem????

 21. sara Says:

  Obama modtager Nobel fredspris???!!!

 22. Brian Kroll Says:

  Hvorfor tror du dog vi kan blive enige om dem???

 23. Jacob Pedersen Says:

  Ej hør nu lige her. At påstå at der ikke findes helbredelser på Benny Hinns møde som kan bekræftes af læger er SIMPELTHEN en lodret løgn. Det passer simpelthen ikke. For det første har de læger til at tjekke de folk, som kommer op og fortæller om sin helbredelse. Desuden påstår de ikke en helbredelse før personen har været igennem efterfølgende lægetjek. Jeg har igen og igen set praktiserende læger, doktorer bekræfte på Hinns udsendelse at mirakler er sket. Det ville de ALDRIG gøre, hvis det ikke var sandt. Jeg har på programmet set læger som vidner om de SELV blev helbredt på et af møderne. Jeg kender til en mand her i DK som havde fået konstateret for stort hjerte. Mens han sad og så Benny Hinns program fik hr. Hinn et kundskabsord om en mand som havde for stort hjerte. I samme øjeblik følte manden det som om at to hænder kom ind og pressede hjertet sammen til normal størrelse. Han tog på sygehuset og de undersøgte ham. De var totalt chokerede for de kunne se at hjertet havde fået normal størrelse. Jeg har fulgt med i den tjeneste siden 1987, så jeg ved at det er en løgn det som påstås med at der ikke findes ægte helbredelser. Igen og igen har jeg set at læger har stået frem og bekræftet miraklet.
  Problemet er at medierne er ude efter ham, de kan ikke klare det faktum at Gud helbreder. Jesus siger også at folk vil lyve os alt ondt på, kalde os Beelzebul som han selv blev kaldt osv osv. Medierne kan få hvad som helst til at fremstå som en sandhed og de fleste folk sidder og sluger det fuldstændig råt, fordi de er gode til det. I så store forsamlinger vil der altid være nogle som bliver helbredt, men som mister miraklet igen – djævelen går omkring som en brølende løve og ser efter hvem han kan opsluge. Jesus siger også efter en helbredelse: “synd fra nu af ikke mere, for at ikke noget værre skal ramme dig” og “når den onde ånd er faret ud, vandrer den hvileløst rundt, vender så tilbage til sit gamle hus og ser om der er ledigt. Finder den det så ledigt fejet og pyntet tager den syv andre med, værre end den selv”. Der er ingen tvivl om at den onde forsøger sig igen med samme sygdom, men det betyder ikke at den ikke skete. TV og medier som er ude efter at lave en skandalehistorie om Hr. Hinn skal nok sørge for at hive fat i de mennesker hvor det er vendt tilbage, eller hvor det blot var en psykosomatisk helbredelse, placebo-effekt osv. Selvfølgelig finder den slags også sted alle vegne, men det betyder bestemt ikke at der ikke er ægte helbredelser. Hvad med mennesker der er døve fra fødslen? Blev de grebet af stemningen i øjeblikket og kunne så høre? Arh mand!!! …
  Ej men jeg synes det som bliver skrevet og sagt, både her og medier er totalt unfair, for det ER BARE IKKE SANDHEDEN.
  Jo Hinn har taget fejl, han har måske været overivrig mange gange – sådan er vi jo forskellige. Men Gud tager jo ikke og bruger fejlfrie redskaber (de findes ikke).

 24. René Vester Says:

  Jacob jeg ved ikke hvor du har det fra, men du finder ikke nogen lægelige dokumenterede helbredelser fra Benny Hinns møder. Det der sker som du har lagt mærke til er bare en sortering af hvilke typer man vil have frem på platformen, som ser ud til at have en form for helbredelse. Hvis man undersøger disse folk blot 14 dage efter, vil man finde ud af at ingen af dem har oplevet reel helbredelse. Det handler ikke om “deres egen tro” som man siger i trosbevægelsen, men om at der ikke er nogen reel helbredelse.
  Men om der er helbredelser eller ej, er mig sådan set ligegyldigt. Hvad der er langt mere alvorligt er at Benny Hinn prædiker et andet budskab end evangeliet, dertil har han haft flere falske profetier som lød godt i kristnes øren, men som har vist sig at være hans egne påfund. Dertil alle løgnehistorierne som han omgiver sig med, som den med at der var et stort billede af Jesus på væggen i kirken som bevægede munden når Benny Hinn talte. Han har selv sagt at de har det på video, men den video findes heller ikke har det vist sig.

 25. M.J. Says:

  Jeg har fulgt Benny Hinns udsendelser i flere år. Og jeg har set mennesker interviewet flere år efter – STADIG helbredt!

  Og ja – han er lidt excentrisk 🙂 MEN – han har ledt mange tusinde mennesker til tro på Jesus.

 26. M.J. Says:

  Jeg glemte at understrege, at jeg hentydede til – DOKUMENTEREDE – helbredelser. Helbredelser med før og efter billeder – før og efter journaler fra sygehuset – samt hospitalslægers udtalelser.

 27. René Vester Says:

  Kære M.J. Det er nemt nok at påstå at du har dokumenterede helbredelser fra Benny Hinns møder. Du mangler at dokumentere dem. Jeg kunne jo også sige at jeg har set dokumentation for at homoøpatisk medicin virker. Det er der jo flere der har sagt er dokumenteret, men sandheden er en anden, der er ingen statistisk signifikant dokumentation overhovedet for den slags. Og ligegyldigt hvor meget jeg påstod det ville det ikke blive sandt.

  Men som jeg skrev før, det er mig ret ligegyldigt om folk er blevet helbredt eller ej, det er langt mere problematisk at folk tror det er kristendom han forkynder, det er det ikke. Han er en pengeglad trosbevægelsesprædikant, der prædiker vranglære. Jeg ved godt at Benny Hinn er en “hellig ko” i mange kristnes øjne. Dvs man må ikke sige noget kritisk om ham, han er alt for hellig til at blive kritiseret. Men bibelen viser at hvad han siger ikke er i overenstemmelse med bibelen. Og det er det der er det absolut mest problematiske. Men du kan høre hvad han har sagt her. Noget af det er direkte åndsvagt, mens andet virkelig farligt.

  Og her er forresten nogle informationer om Benny Hinn som faktisk er dokumenteret:

 28. Joka Says:

  De eneste gyldige argumenter, er vel de falske profetier. Jeg har bare ikke kunne finde nogle kilder til dem, heller ikke på YouTube. Jeg stiller krav om en video, hvor man ser ham selv udtale disse ting. I øvrigt har han så vidt jeg ved også undskyldt nogle tidligere ting han har sagt.

  Men det med helbredelser der ikke har fundet sted, det kan siges om alle Bibeltro kristne forsamlinger, som beder for syge. De fleste der bliver bedt for, bliver sikkert ikke helbredt, så det er da bemærkelsesværdigt at folk bruger så meget tid på nettop Benny Hinn. Det er måske dem som har overset de steder, hvor der står vi skal gøre samme gerninger som Jesus.

  Mange er desværre mere interesserede i helbredelserne, end i tilgivelsen. Man kan da godt bede om at blive helbredt, men så skal man heller ikke blive ved, hvis ikke man bliver helbredt. Gud husker nok bedst af alle!

  Det med den falske lære er heller ikke et gyldigt argument, lige gyldigt hvor mange der har bragt i tvivl. I hvert fald ikke i følge det nye testamente, hvor Jesus, mindst i et par lignelser, meget præcist udtrykker man godt kan tage fejl som kristen, uden det behøver at få konsekvenser for en selv.

  Med andre ord står der, den der synder bevidst, og tænker “der er længe til min herre kommer” vil blive straffet hårdere end den som gør det i uvidenhed. Og vi ved at alt synd skal tilgives menneskeene.

  Når det kommer til fremgangsteologien, så er det bestemt ikke alt som man skal tro på, men det må så høre ind under ubevidst vranglære, som nogle kristne forkynder. Det gør dem ikke til falske kristne!

  Ikke noget der per definition dømmer dem som ikke-kristne, og det er måske hårdt for jer at forstå, men i følge skriften skal de altså tilgives. Når i så stempler dem som falske lærere, så er i altså ikke badere selv.

  Så er der også lige den side af sagen, at meget af det som fremgangsteologien forkynder, faktisk er sand bibelforkyndelse. Det står skrevet sort på hvidt i det gamle testamente, og gud er altid den samme. Som Kristen kan jeg slet ikke forstå nogle kan fare sådan op over deres lære, det må simpelthen være fordi de ikke kender deres bibel.

  Jeg kender heller ikke min bibel, men jeg har læst nok til at tro på, at guds løfter er en realitet. Det er dejligt når gud lader os opleve nogle ting, og tilmed på en måde så der ikke kan være tvivl. Men der ud over må vi hvile i troen på hans løfter, og de er allerede trådt i kraft med Jesus.

 29. Joka Says:

  Glem så heller ikke at en af de apostle selv gav udtryk for at “det er derfor der er så mange syge i blandt jer”, altså fordi de måske ikke lever helt efter guds bestemmelser.

  Vil de blive helbredt når de omvender sig? Det er bestemt muligt! Men der er vel ingen garanti for at det ville ske. Paulus led også af et eller andet, flere af profeterne led af forskellige sygdomme, som nok den gang bare blev afskrevet som aldersrelateret.

  Kort sagt.. Lad os da hellere tro på gud, og uanset vores jordiske omstændigheder søge gud.

  For så lige at afslutte det med benny hinn. Så tror jeg ikke han er en bedrager, han har måske bare dummet sig nogle gange, hvilket måske også er årsagen til hans kone vil skilles.. Husk på han var kristen før han startede hans “ministeries”.

  Eventuelle forkerte ting han forkynder, må altså være gjort i god tro. Det ville være dumt at sige andet, før det er bevist at han er en svindler!

  Så kan vi da som Paulus blot sige, at i det mindste bliver budskabet forkyndt!

 30. René Vester Says:

  Men han forkynder jo ikke evangeliet, men her er der en video hvor der er flere af hans udtalelser sagt af ham selv.

  Benny Hinn er så problematisk og så nem at kunne se er en falsk profet. Han har ovenikøbet selv tilkendegivet at han er en tilhænger af William Branham. Manden som sagde at troen på treenigheden er dæmonisk.
  Hvad angår helbredelser er jeg personlig ligeglad med om der er nogen helbredelser eller ej. For helbredelser alene beviser ikke noget, men det gør læren, og den er til gengæld af allerdårligste kvalitet. Men se videon igennem og vurder selv fra mandens egen mund.

Leave a Reply