Manden som har spillet med i nogen af Hollywoods største film, særlig bibelfilm er død. Charlton Heston, som spillede Ben Hur i filmen af samme navn. Samt spillede Moses i “De ti bud”. Han er ikke mere hos os. Jeg har ingen anelse om hvorhenne han skulle være i dag. Men der findes jo kun to steder man kan komme hen, jeg håber han kom det rigtige sted hen. Han burde jo trods alt have tænkt lidt over dette med de roller han var nødt til at sætte sig ind i.

De to bibelfilm han spillede med i, er værd at se den dag i dag. Mange bibelfilm er blevet lavet, og en stor del af dem er spild af tid. Men disse to skiller sig ud. Ikke kun pga de Oscarstatuetter de fik ( Ben Hur er den film i verden der har fået flest Oscarstatuetter, kun Titanic har fået et ligeså stort antal), men pga det store arbejde der blev lagt i det, fordi de historier var så gode at man valgte at investere meget i dem, og fordi historiernes indhold var af en kategori som altid vil have høj værdi. Så har du ikke set dem og kommer forbi en DVD-butik så gå lige ind og køb dem. Man kan sikkert få dem til en halvtredser i dag.

Man kan sige meget om Charlton Heston hvis man vil. Men han var en mand der turde stå for noget der ikke altid var populært. Han var jo en fortaler for en fri våbenlov. Det er ikke noget jeg selv støtter, men respekt for at han turde have så markante meninger og stå frem med dem, selvom det også lukkede mange døre for ham i de kredse han færdedes i. Det tror jeg mange kristne kunne lære meget af. Og nu vil jeg undskylde at jeg lyder lidt emergent, FOR DET ER JEG IKKE!

Kan du ikke vente med at se de to film med Charton Heston, eller har du set dem i forvejen, så kan du istedet se ham som vært på den dokumentar som er en kritik på evolutionsteoriens konklusioner. Den kan du se HER.

Nekrologen kan læses på Politiken.dk.

Share on Facebook

Leave a Reply