Jeg skrev for nyligt et indlæg kaldet DVDer for børn. Det medførte godt nok en ret spændende debat. Men det er nu ikke relevant i denne sammenhæng. For i indlægget efterlyste jeg DVDer med et ordentligt kristent indhold, som var rettet til børn. Jeg fik en mail fra Lis Jensen fra Nyt i Natten. Hun fortalte at der to DVDer der hed Bedstemor fortæller, som hun kunne anbefale.

Lad mig være ærlig og erkende at jeg ikke syntes det lød så spændende, men jeg valgte at se nærmere på det. For det kunne jo være det var godt, og som jeg havde skrevet før, så er kristne børneDVDer en mangelvare i Danmark. I weekenden efter var jeg på besøg hos nogle gode venner. De havde en af DVDerne, som jeg spurgte om jeg kunne låne. Vi fik den med hjem og så den.

Det er en ældre kvinde som sidder og fortæller nogle børn om bibelen. Hun fortæller at det er Guds ord, og det er vigtigt at lære det at kende. Hvordan vi mistede fællesskabet med Gud i Edens have. Hvad synd er, og hvorfor det er farligt. Teologien må jeg sige var i orden, og meget klar. Det blev samtidig sagt så børnene kunne forstå hvad det handlede om, med enkle illustrationer. Der blev vist nogle børnekor, som også sang en del gode sange igen med godt indhold. Personligt synes jeg ikke det var så spændende, men mine to ældste børn (som er i børnehavealder og indskolingsalderen) var tossede med det. Nogle dage efter vi havde set den, ville de se den igen, og det var tydeligt hvorfor. Udover at de godt kunne lide sangene, fik de et godt Guds ord, og fik forklaret hvem Gud er, og hvem vi er. Det ville de høre igen.

Det var faktisk ret fascinerende at mine børn, hellere ville se bibelundervisning af “bedstemor” end de ville se en eller anden tegnefilm som Madagascar, Ice Age o.l. Det var bestemt ikke pga underholdningsværdien de ville se den. Det var en lyst til at høre Guds ord. Okay, det var nok den ældste der fik mest ud af det, og også hende der helst ville se det igen. Men den mellemste ville gerne se med.

En god julegave
Hvis du mangler julegavemuligheder som du kan give til dine børn, børnebørn, nevøer eller niecer, eller bare nogle børn du kender. Så kan mine børn godt anbefale “Bedstemor fortæller”. De er på tilbud til en ekstrem lav pris i denne måned. Begge DVDer og en Cd med musikken for 100 kr. De kan fås ved at gå ind på www.nytliv.dk.

Du kan også gå direkte ind og Se tilbuddet her!

Og så vil jeg godt lige sige en tak til Lis Jensen for anbefalingen.

Share on Facebook

Leave a Reply