Bed Jesus om at komme ind i dit hjerte. Hvad er det for et bibelvers?

Jeg har efterhånden læst i bibelen mange gange, men jeg har endnu ikke fundet det skriftsted, hvor der skulle stå, at hvis man beder Jesus om at komme ind i sit hjerte, så er man frelst.

Problemet er, at det slet ikke står i biblen. I stedet for står der, at man skal omvende sig og tro på evangeliet om Jesus Kristus. Intet mindre, intet mere. Det er også det, Jesus starter med at prædike i Markusevangeliet 1.15:

“Tiden er inde, Guds rige er kommet nær; omvend jer og tro på evangeliet!”

Desværre er det ikke det, vi ser, når prædikanterne af i dag indbyder folk til at blive frelst. Jeg hørte engang en meget kendt dansk forkynder, der efter at have bedt for syge, sagde: “det her med Jesus, det kan også blive en del af dig. Det er ikke så svært, du skal bare række din hånd op og gentage denne bøn”. Og så kom hans bøn, som ikke omhandlede synd, heller ikke omvendelse, heller ikke korset. Nej, den handlede bare om at bede Jesus om at komme ind i sit hjerte. Jeg tror, at fyrre mennesker rakte hånden op. Og menigheden var superbegejstret for, at fyrre var blevet frelst – troede de. Men nej, det var de ikke, og det viste sig også bagefter, da det var de færreste af dem, der efterfølgende begyndte at komme i kirken. Og dem, der begyndte at komme faldt også hurtigt fra.

Hvad var der galt? Ja, for det første havde prædikanten misforstået, hvordan man bliver frelst. Det kan ikke ske uden omvendelse. Han havde ikke fortalt, hvorfor vi er syndere, der har brug for at omvende os fra os selv og give vore liv til Jesus.

Desværre er denne prædikant ikke en enlig svale. Det er efterhånden blevet normen for, hvordan man prædiker evangeliet i dag. Prædikanterne i langt de fleste kirker kender ikke Guds ord, og mange af dem, der kender det, vælger at bøje det, så det passer ind i en moderne verdens forståelsesmønster.

Gid disse prædikanter ville omvende sig og prædike Guds ord som Guds ord er. Ligesom Martin Luther, Charles Spurgeon, John Wesley og Paulus gjorde. Ellers gør vi Guds ord harmløst og virkningsløst, og hvad skal vi så bruge det til?

Share on Facebook

One Response to “Bed Jesus om at komme ind i dit hjerte”

  1. Sand Omvendelse : Hvordan bliver man frelst? 3 Says:

    […] man bliver frelst, noget som der desværre er stor uvidenhed om i mange kirker i dag. Se mere om Den magiske bøn på dette indlæg. Posted by René Vester on Friday, February 22, 2008, at 6:30 am, and filed under Omvendelse. […]

Leave a Reply