I den nyere verdenshistorie bliver Albert Einstein ofte anset for at være verdens klogeste mand. Nogle vil måske kun gå med til at han var en af verdens klogeste mænd, men om ikke andet så mener de fleste at han var ekstrem intelligent. Og ja, når man kigger på hans matematiske forståen og hans evner til at se hvordan den fysiske verden er bygget op i verdensrummet, så var han da ret intelligent. Han arbejdede med nogle differentialligninger som jeg ikke fatter, på trods af at jeg er matematiker (okay jeg kunne sikkert godt forstå dem hvis jeg gad bruge tid på det).

Men hvis man ser på det liv Albert Einstein levede, så var han ekstrem uintelligent. Bibelen siger faktisk at Albert Einstein var uden forstand.
Einstein var oprindelig gift med Mileva Maric og boede i Schweiz. De havde tre børn sammen, hvoraf den første døde meget ung (eller blev adopteret væk). Men de havde to sønner som blev voksne. Begge så de op til deres far, selvom det ikke var så meget de så ham. For han havde jo travlt. På et tidspunkt føler Einstein at han er nødt til at tage til Berlin for at arbejde med forskning der. Så han forlod sin kone og sine to sønner, men for at komme tilbage senere, eller få dem til Berlin senere hen.

Men det skulle ikke ske. Einstein startede i stedet en affære med sin egen kusine Elsa Einstein som også boede i Berlin. De var sammen i ret mange år, førend Einstein til sidst erkendte at ægteskabet med Mileva ikke var et ægteskab mere. Med andre ord, Albert Einstein begik ægteskabsbrud med sin egen kusine, og forlod sin kone og hans to sønner. Den ene søn endte sidenhen på et psykiatrisk hospital hvor han døde, den anden blev professor på et universitet i USA, men havde ikke rigtig nogen kontakt med sin far.

Faktisk var den familie Einstein efterlod sig rigtig sørgelig. Einstein valgte forskning og utroskab fremfor at tage sig af sin kone og sine børn. I ordsprogene 6.32 står der følgende:

”Den, der begår ægteskabsbrud, er uden forstand; sådan gør kun den, der vil ødelægge sig selv.”

Ligegyldig hvor faglig dygtig man end er, så viser bibelen at den mand som så mange mennesker ser op til, i virkeligheden var uden forstand.
Der er ting der er vigtigere end succes, penge, anerkendelse o.l. Intelligens ifølge Gud afhænger ikke af IQ, eller faglig dygtighed. Ikke at der er noget galt i at være faglig dygtig, og der er bestemt heller ikke noget galt i at have en høj IQ. Men jeg har mødt folk med en lavere IQ end gennemsnittet som er langt mere intelligente end mange jeg har mødt med en høj IQ. Fordi de tror på Guds ord, og holder sig til det. Folk der igennem hårde og nemme tider har holdt fast i bekendelsen, og ikke bare givet op fordi der kom nogle fristelser eller lidt modstand. Disse folk er er ifølge Gud fuld af forstand. Og er det ikke langt bedre at være fuld af forstand ifølge Gud, end ifølge mennesker?

Share on Facebook

Leave a Reply