Så  nu kan enhver stakkel som kommer i en kirke som har emergente tilbøjeligheder blive ledt vild af denne mand. Hans blasfemiske bog Sex God er blevet oversat til Sex Gud. Hvis du ikke har læst om den før kan du gøre det ved læse mit indlæg; Kom Jesus for at give os et bedre sexliv ved at trykke på dette link Rob Bells bog Sex God .

Nu kan vi ovenikøbet få hans ubibelske videoprædikener med dansk tekst. Jamen dog hvor er det fantastisk at nogen har villet bruge tid og penge på at fremme vranglære i kirken. Jamen hov tænker du måske, Rob Bells videoer gør jo at mennesker får et bedre forhold til Gud. Nej de gør ej, for det er ikke bibelens Gud han beskriver, men en all-loving julemandsagtig gud der ikke straffer uretfærdighed, men lader alle komme i Himlen. For hvis du ikke vidste det så er Rob Bell også universalist. Hans begrundelse er at vi ikke kan modstå Guds kærlighed. Jamen har den mand slet ikke læst i bibelen.

Okay dette indlæg bliver en del længere end dem jeg plejer at lave. Men det skyldes at jeg føler mig nødsaget til at vise tre videoer. Den første er Rob Bells Bullhorn, hvor han kritiserer kristne der advarer de ufrelste om den kommende dom. Han mener ikke at vi skal advare imod Helvede, men bare være all-loving. Han siger i slutningen at han ikke tror at det var sådan Jesus ønskede Hans budskab skulle ud, men der glemmer han også at Jesus faktisk er den der talte allermest om Helvede. Jesus talte mindst ligeså meget om Helvede som han gjorde om Himlen, tæl selv efter hvis du ikke tror mig. Men det er åbenbart de skriftsteder som Rob Bell springer over.
Videoen tager 12 minutter og er uredigeret.Den næste video er en satire på Bullhorn. Den er fantastisk rammende, for her er det Jesus der er the Bullhorn guy. Det burde få en til at tænke, hvad mon Rob Bell ville sige til Jesus hvis han kom i dag? Den er et MUST SEE både for dens rammende satire og dens humor.

Den sidste video er Todd Friels respons til Rob Bells video. Spørgsmålet er om det nu også er så forfærdeligt at advare mennesker om den kommende dom. Ikke ifølge Todd Friel som meget enkelt forklarer og demonstrerer hvordan vi kan forkynde evangeliet bibelsk og så folk vil lytte til os. Dette er både god undervisning for dig som ønsker at blive bedre til at fortælle andre om Jesus, men også en slag i hovedet på Rob Bell og hans smarte evangelium.

Når du har set disse tre videoer burde nå frem til samme konklusion som mig. Det er kun billed og lydkvaliteten i Rob Bells video der har en god kvalitet i forhold til de to andre. Indholdet er klart bedst i Todd Friels version, det er sjovest i satireversionen, og mest ubibelsk i Rob Bells version!

Se også Cameron Buettels afsløring af Rob Bell her

Share on Facebook

11 Responses to “Advarsel! Rob Bell er blevet oversat til dansk”

 1. Linealis Says:

  Jeg har godt set reklamerne for bogen “Sex Gud” i Udfordringen. Uanset indholdet kan jeg slet ikke forstå, hvorfor nogle vil give en bog den titel. Det nærmer sig blasfemi.

 2. René Vester Says:

  Hej Linealis
  Ja, jeg kan desværre være nødt til at give dig ret. Jeg er ked af at sige at udviklingen i udfordringen på det sidste ikke har været god. Jeg er enig i at den avis er nød til at have en vis bredde, og at der må være plads til uenighed. Men jeg mener at deres sorteringsniveau er faldet for meget. Jeg kan huske i starten af halvfemserne, der var det ikke muligt for alle at annoncere i udfordringen. Der var en del annoncer man sorterede fra fordi man havde bedømt deres lære som forkert. Det ville jeg ønske de ville gøre igen. Både ved Rob Bells bøger og Brian McLarens bøger.
  Derudover kan jeg heller ikke forstå at man kan give en bog sådan en titel uanset indholdet. For min Guds navn starter ikke med sex.

 3. "Maria" Says:

  Undskyld, men jeg er helt uforstående over for ovenstående kritik af Rob Bell. Hvis der er nogen som har et sundt og bibelsk livssyn, så er det i hvert fald ham. Om så titlen er blasfemtisk – hvad med at læse bogen, som ikke handler specielt om sex men om at alle mennesker bærer noget af Gud af sig, og derfor er alle mennesker meget værd i Guds øjne…
  Jeg må sige at jeg er foruroliget denne her web-side – “sand omvendelse” !!!

  Jeg synes det virker meget farisæisk og fuld af religiøsitet, som Jesus selv var meget imod. Gud er den som her skabt sex og der er ikke noget i vejen for at hænge det sammen med Gud. Han er den der har skabt alt der er smukt og godt – også sex sålænge det er under de rigtige trygge forhold.

  I øvrigt har jeg læst andre bøger af Rob Bell og kan kun anbefale alle jer derude som ikke er bange for at læse noget anderledes og tænke lidt selv !!!
  Husk Helligånden er den som vejleder – ikke mennesker !

  Vh.
  En sand kristen 🙂

 4. René Vester Says:

  Hej Maria
  Tak for din kommentar. Jeg kunne dog ønske at du definerede hvad du mener en farisæer er, istedetfor at bruge den som en stråmand. At du mener jeg er en farisæer, skal du have lov til, men jeg ville dog ønske en begrundelse derfor, så jeg har mulighed for at se om jeg skal tage anklagen alvorlig. For pt har jeg ikke noget grundlag at vurdere det på.

  Ang. Rob Bell så er det ikke kun på grundlag af dette indlæg jeg bedømmer ham. Men vurder selv om du synes det er i orden at Rob Bell siger at han ikke ser bibelen som et guddommeligt bud, men et humant produkt? (Se her http://sand.omvendelse.dk/hvad-er-sandhed-648.htm ). Eller at han anbefaler hinduistiske øvelser i form af yoga til kristne? (Se her http://sand.omvendelse.dk/rob-bell-kan-tr%C3%A6kke-vejret-rigtig-fint-356.htm ).
  Eller at han tiltaler Dalai Laima “hans hellighed” når sandheden er at Dalai Lama er en synder der fortjener evig straf i Helvede ligesom du og jeg fortjener?
  Hvis du kan godkende det, så kan jeg godt forstå at du kan mene hvad du skriver. Men du gør dermed Rob Bells skrifter og udtalelser mere vigtige end bibelen. Det er ikke noget godt bytte, hvad enten man er farisæer eller ej.

 5. Susan Møllerskov Says:

  Er det muligt, at Udfordringen synes at Rob Bells og Brian McLarens lære er helt i orden?

 6. Rasmus Gade Says:

  @ Maria:

  du kalder dig en sand kristen, så lad os lige i et split sekund forstille os, at jeg (Rasmus) har en kniv i ryggen med tre minutter tilbage at leve i! Hvad skal jeg gøre for at blive frelst? (Hvilket jeg i virkeligheden er ved Guds store nåde.)

  P.S

  Det findes kun et facit til dette spørgsmål! (I følge bibelen, Guds ord)

  I Guds nåde,

  Rasmus Gade

 7. Jesper Says:

  At angribe hele emergentbevægelsen under et, gør nok ikke alle deltagere i diskussionen deres fulde ret, så lad os hellere betragte Rob Bell, McLaren etc. seperat, og aktuelt er det Rob Bell der nævnes.

  Mandens syn på mennesket er absolut ikke identisk med Skriftens, således er det ret at mennesket er skabt i Guds billede, men derpå kom syndefaldet og i mennesket har der siden boet det stik modsatte, nemlig direkte fjendskab og oprør mod Gud. Rob Bell er ikke eksponent for at syndere forliger sig med Gud og bliver omvendt til et frigjort liv i nåden, tværtimod, Rob Bell er eksponent for trællebinding af mennesket til dets eget potentiale og muligheder. Lad mig give et eksempel, i Rob Bells Nooma-film, gennemgår han på et tidspunkt beretningen om Peter der går på vandet. Rob Bell udlægger dette til at mennesket hvis det har tro på sig selv kan udrette noget fantastisk, og som argumentation tager Rob Bell Jesus som sandhedsvidne (gidsel?), i det Jesus er den der bekræfter og siger til Peter “Ja du kan!”. Hvor essensen i denne beretning er at vi intet kan i os selv, vender Rob Bell hele beretningen på hovedet, fordi han har det udgangspunkt at mennesket har et potentiale til selv at løfte sig op. En sådan tanke er bibelen fuldstændig fremmed, og er et overoptimistisk billede af menneskets tilstand i forhold til Gud. Rob Bell leder med en sådan eksegese og ligende, folk væk fra, den af Ånden åbenbarede, erkendelse af egen fjendskab mod Gud, og den efterfølgende tilflugt til nåden gennem dåb og tro.

  Paulus indleder sit brev til de gale galatere med en forbandelse af den eller de der forkynder et andet evangelium end det som de blev frelst ved, og advarer mod den trællebinding som ligger deri. Denne advarsel mener jeg skal tages ganske alvorligt når Rob Bell forsøger at frarøve os den frihed i Kristus som blev vundet så dyrebart. Jeg dømmer ikke Rob Bell, men jeg dømmer hans lære, og den er lige så ukristelig som Grosbølls fornægtelse af skabelsesberetningen.

 8. Hannah Says:

  Jeg forstår slet ikke formålet med at ‘hakke’ på hinanden og nedgøre hinanden!! Er det ikke den samme Gud vi snakker om og elsker? Det er ikke et særligt fedt billede at vise omverdenen at vi kristne er bare efter hinanden og hakker på hinanden pga ‘små detaljer’…. Det er ihvertfald ikke det, som Jesus gjorde!! Far from it!!

  Lad os hellere være kærlig mod hinanden istedet for at bekæmpe hinanden og dem, som står frem og prøver at fortælle om Guds fantastiske kærlighed!

 9. René Vester Says:

  Jeg vil godt spørge dig Hannah om du overhovedet har set de tre videoer, siden du kan påstå at det er den samme Gud vi snakker om. Det er da ganske tydeligt at Rob Bell prædiker en anden gud, end bibelens. Hvis du ellers har fuldt med i hvad han prædiker og står for, så kan man jo også se at Rob Bell er mere inspireret af panteistiske religioner, end af bibelen. Er bibelens Gud da panteistisk? Det være langt fra.

  Bibelens budskab er ganske rigtig kærlighed, men det er kærlighed til syndere der har brudt Guds lov, og har brug for at omvende sig. Det er ikke en eller anden billig “hippieagtig love” som nogen gør det til. Guds kærlighed må forståes sammen med Guds vrede, ellers giver den ikke mening.

 10. Mikael Olesen Says:

  Jeg har bestilt hans seneste bog – glæder mig til at læse den.

 11. René Vester Says:

  Det er du da velkommen til. Men den er ellers blevet godt og grundigt gennemhamret som en kættersk bog. Og selv de sekulære medier kan se det. I denne video kan du få lov at se hvordan USAs svar på en smart wannabe pastor viser sig ikke at kunne svare på helt enkle spørgsmål, men at snakke udenom. Sikke dog en fantastisk pastor at have som ikke kan give et klart svar.

Leave a Reply