Jeg er igennem de sidste 12 år blevet lettere kraftig. Mit BMI lå tættere på de tredive, end på de max 25 som man siger man skal ligge på. Umiddelbart syntes jeg jo ikke at det var et problem. For jeg havde jo ikke noget behov for at vise mig frem som strandløve på de danske strande om sommeren. Men efterhånden kunne jeg godt se at det kunne blive et problem for mig. For der er jo følgesygdomme af overvægt. Såsom sukkersyge, flere kræfttyper, slidgigt m.m. Og for et par måneder siden kom motivationen så, og jeg valgte at gå i gang med at tabe mig.

Jeg har ikke fulgt nogle af de overtroiske uvidenskabelige råd. Ikke noget med Atkins kulhydratfrie kur, eller yin og yan mad, eller den slags. Nej, det skulle være god gammeldags slankekur, med magert mad, masser af frugt og grønsager, og groft brød, sammen med en en full body workout. Workouten er dog ikke helt gammeldags, den får jeg ved hjælp af mit Nintendo Wii EA Actice program. Det har været hårdt, men det har virket. Jeg har tabt hvad der mindst svarer til 40 pakker lurpak smør. Så min BMI er nu nede på et normalt niveua igen (efter 12 år hvor den har været over det normale).

Jeg kan godt se at jeg har tabt mig, men at det svarer til over 40 pakker lurpaksmør, det har jeg svært ved at fatte. For det er altså ret meget fedt at have hængende på sig. Men det har været der, og nu er det væk, og det kan ses af folk. Folk kunne også godt igennem mange år se at jeg var lidt fedladen, men jeg syntes selv at det ikke var et stort problem. For jeg var jo glad for mig, og ønskede ikke at lave om på det. Men i dag kan jeg godt se at jeg har levet livet farligt.

En alt for fed kirke
Sådan er der nu også mange kirker der lever i dag. De spiser forkert, særlig af for meget amerikansk letfordærvelig ”christianity”, som ikke ser ud til at koste ret meget. Men det sniger sig ind og sætter sig op af de vitale dele af kirken, og det er også der omkostningerne viser sig. Ligesom fedtet havde sat sig rundt om mine tarme, og mine indvolde, har vranglære sat sig på mange af kirkens folk. Men på en måde så de ikke kan se at det skulle være noget galt med det. De siger måske at der kan være problemer her og der, men det nok ikke er så alvorligt. Ligesom jeg selv havde svært ved at se at min fedme var et problem, så har mange kristne svært ved at erkende at vranglære er et problem i dag. Og årsagen er ganske enkel. Som jeg elskede at spise croissanter, stegt flæsk, spaghetti carbonara, friturestegte pommes frittes m.v. således elsker mange af disse folk også den vranglære som de i dag spiser gladelig af. De ønsker ikke at give slip på den, fordi den smager godt. Men det er stadig vranglære, og konsekvenserne af vranglæren er så stor at selv verden kan se at disse kirker gør det forkert. Og selv når det sker, vælger mange stadig at holde fast i vranglæren. Hvor ville det dog være rart hvis der var kirker som kunne se at de 40 pakker lurpak smør de har hængende på sig, ikke er til gavn, men kun er med til at nedsætte deres effektivitet. I værste fald vil det dræbe dem. De skulle tage og begynde at spise rigtigt i stedet. Ved at spise det som kirken har fået besked på er kirkens mad, nemlig Guds ord. Den bliver vi ikke fedladne af, den holder os i stedet sunde og stærke, og er det ikke meget bedre?

Her er lige et eksempel fra et verdsligt satireprogram der ikke har svært ved at se når kirken gør det forkert. Det burde vi faktisk heller ikke have svært ved at se.

Share on Facebook

10 Responses to “40 pakker lurpak”

 1. Henrik Froholdt Says:

  Dejligt at høre, at du har tabt dig. Jeg har en lille kommentar.

  Jeg mindes at du engang lavede et indslag om emergent chruch mennesker 🙂 Kan du selv huske det. Der hvor du beskriver hvordan en emergent “præst” skal forberede sig til en prædiken. Det er noget med morgenmad som udgangspunkt. Er du ikke selv begyndt at gå lidt i den grøft 😉

  Jeg kunne ikke lade være og håber du kan tilgive mig.

  Kærlig hilsen
  Henrik F

 2. sara Says:

  Arj Rene Vester…
  Jeg mener så bestemt at du har ret i dét du skriver!!! Men hvordan kan du henvise til den useriøse optagelse af to tåber som formentlig ikke er fyldt af Gud?!
  …Jeg tænker hermed i særdeleshed på på deres indslag med Benny Hinn
  Jeg tror at det er meget forkert at gøre grin med ham og hans virke…
  På det punkt mener jeg at en varsomhed bør overkomme os troende, så vi føler når Helligånden er til stede!
  ….det var bare en lille kommentar.
  Men du skal vide at jeg sætter en ekstrem stor pris på dit store engagement her på nettet!!!

 3. René Vester Says:

  Hej Henrik og Sara
  Tak for nogle relevante input og spørgsmål. Jeg har ret meget at lave lige nu, men vil satse på at svare i morgen, senest fredag. Så jeg har ikke glemt dem!

 4. Tommy Barnabas Dahl Says:

  Hvad angår Benny Hinn, har jeg altid haft en sær fornemmelse om ham, selv da jeg var hyper-karismatisk.

  Jeg vil faktisk, med chance for at miste hovedet, påstå at han fylder folk med vranglære, jeg tror ikke han har en speciel kaldelse fra Gud!

  Desværre tror jeg mange kristne vælger, at se forbi alle de tåbelige udtalelser han er kommet med i gennem tiden. Og man dømmer efterhånden mere på hvor mange menesker der kommer til hans møder, end hvor sund hans lære er.

  Samme sker med Joel Olsteen, TD Jakes og hvem der nu eller virker smarte og poppede.

 5. sara Says:

  Nu er jeg ikke en der “dyrker” Benny Hinn. Men jeg har da set og hørt ham på nettet og også været med til et par møder med ham.
  Og udfra det jeg har oplevet, så tænker jeg – hvori ligger det usunde i hans prædikener og hans (forhåbentlig) gudsgivne evner til at helbrede i Jesu navn?
  Ja vi har jo alle den samme mulighed, men man må da sige at han lever sit kald ud!
  Og jeg har aldrig hørt ham tage æren for det selv. Tværtimod giver han jesus Kristus æren hver gang.
  Hvad han tidligere har gjort eller sagt kan jeg ikke udtale mig om.
  Men iøvrigt, så giver jeg dig helt ret i din sidste sætning Tommy

 6. René Vester Says:

  Hej Henrik og Sara
  Lad mig forsøge at svare.

  Til Henrik
  Jeg synes du rammer noget her som er vigtigt at holde for øje. Det vi kritiserer andre for, skulle vi helst selv kunne holdes fri for at kunne kritiseres for. Ellers vil det være hykleri. Og når jeg i dette link som du omtaler: http://sand.omvendelse.dk/emergent-for-en-dag-177.htm kommer med en slags parodi på en emergent blog, så skulle jeg helst ikke selv lande i samme kategori som jeg parodierer.

  Mit svar vil være at der ikke nødvendigvis er noget galt i at bruge illustrationer. Det ser vi jo masser af steder i bibelen i forvejen. Jesu lignelser er de mest kendte. Men også profeterne har mange illustrationer, eksempelvis vedr, israelerne som frafalden folk. Så der er ikke noget galt i at bruge illustrationer. Det som betyder noget er hvorvidt i bruger de illustrationer til at forkynde evangeliet, eller blot vore egne tanker. I eksemplet med corn flakes der bliver bløde synes jeg sammenligningen er tåbelig. Der er ikke nogen forkyndelse af evangeliet i den illustration. Kun at kristne ifølge den fiktive emergente blogskriver mener at kristne starter med at knase, men bliver så lidt bløde med tiden. Who cares ville jeg tænke hvis jeg hørte sådan en sammenligning. Det er som den forkynder der sagde at det at blive en kristen er som at tisse i bukserne i frostvejr. Det lunede i starten, men blev så iskoldt bagefter. (ja det er sandt nok der er en der har prædiket sådan). Der er intet evangelium i illustrationene, så lad os være fri for den slags.
  Men jeg skal passe på, med i min iver efter at skrive her på bloggen, at jeg ikke falder for hver eneste idé jeg får. For i så fald kunne jeg også tendere til dumme illustrationer. Og jeg har sikkert haft nogen indimellem. Men jeg forsøger at være opmærksom på det, og jeg takker for at du gjorde mig opmærksom på at jeg måske kunne være lidt tæt på her.

  Til Sara
  Tak for det. Jeg valgte at vise klippet med de to verdslige tv-værter, for at vise at selv verden kan se når vi kristne er galt afmarcheret. Det har de jo ikke altid ret i, men i dette tilfælde har de. Jeg har ikke noget imod at blive kritiseret af folk for verden. Men jeg vil hellere anklages for at være på linie med Guds ord, end ikke at være på linie.
  Men ang. Benny Hinn, så kan jeg godt forstå din skepsis, og det er helt i orden at du er kritisk overfor mig her. Jeg har selv haft svær ved at vurdere ham. Han virker jo så hellig at man nærmest ikke tør se på ham med kritiske øjne. Hvid habit, perfekt frisure, og folk falder og bliver helbredte. Men der er punkter som gør ham særdeles tvivlsom. For det første er der ikke nogen klar forkyndelse af evangeliet. For det andet er hans lære direkte ubibelsk. Og for det tredie er der heller ikke nogen dokumenterede helbredelser, på trods af hvad hans egen organisation påstår. Det der sker til et Benny Hinn møde er følelsesmæssig manipulation. Det tager dog lang tid at forklare, og det vil tage for lang tid her. Jeg kan stærkt anbefale denne video af Justin Peters som vi havde besøg af sidste år. I den vil han gennemgå den problematiske del af læren ved trosbevægelsen som Benny Hinn er med i. Og også tage problemer vedr. Benny Hinn op. De er desværre ikke i småtingsafdelingen. Mange siger at Benny Hinns arbejde er trosstyrkende, men Justin Peters konkluderer at det modsatte faktisk er tilfældet.

  Videoen ovenover er en light-version af et firetimers seminar om trosbevægelsen. Hvis du ønsker at få mere at vide, kan du se videoerne på disse links fra Justin Peters besøg sidste år, hvor der er dansk oversættelse på:
  http://sand.omvendelse.dk/justin-peters-fort%C3%A6ller-om-trosbev%C3%A6gelsens-baggrund-og-l%C3%A6re-2-1374.htm

  http://sand.omvendelse.dk/justin-peters-fort%C3%A6ller-om-trosbev%C3%A6gelsens-inspirationskilder-del-2-1413.htm

  http://sand.omvendelse.dk/er-det-bibelsk-at-alle-bliver-helbredt-justin-peters-del-3-1443.htm

  http://sand.omvendelse.dk/justin-peters-sidste-del-1482.htm

 7. Tommy Barnabas Dahl Says:

  Hej sara.

  Jeg har klippet nogle udtalelser fra Hinn, de er ret gamle.

  Hans første udtalelse er for mig meget problematisk, og viser han ringe forståelse for ortodoks teologi (treenighed læren).

  Nogle af udtalelserne, har jeg selv hørt/set på nogle videoer på youtube.

  Men jeg vil da som René råde dig til at se Justin Peters videoerne, jeg gik desværre glip af hans besøg i Danmark, man kan håbe han kommer tilbage.

  Fred,

  Tommy.

  Godd has 9 parts (tri-theistic). A. God has a body, soul and spirit. B. Jesus has a body, soul and spirit. C. Holy Spirit has a body, soul and spirit.
  (Benny Hinn broadcast, recorded 10/13/90)

  Christians are little messiahs.

  Christians are little gods.
  (Praise-a-thon (TBN), recorded November 1990)
  (Our position in Christ, Tape #AO31190-1)

  Jesus at His death became one with Satan.
  (Benny Hinn broadcast, recorded 12/15/90)

  Poverty comes from Hell.

  Prosperity comes from Heaven.

  Adam had complete dominion over the earth and all it contains. A. Adam could fly like a bird. B. Adam could swim underwater and breathe like a fish.

  Adam went to the moon.

  Adam walked on water.

  Adam was a super being, He was the first superman that lived.

  Adam had dominion over the sun, moon & stars.

  Christians do not have Christ in their hearts.

  Sow a big seed, when you confess it, you are activating the supernatural forces of God.
  (Praise-a-thon (TBN), recorded November 1990)

  When you don’t give money, it shows that you have the devil’s nature.
  (Praise-a-thon (TBN), recorded 4/21/91)

  Wants to use Holy Ghost machine gun to kill Heresy Hunters.
  (Praise-a-thon (TBN), 11/8/90)

 8. sara Says:

  Tja…jeg vil nu ikke helt give jer ret i jeres syn på Benny Hinn 🙂

 9. Kirsten Says:

  Efter at Benni Hinn var her i København år 2005 læste jeg hans hjemmeside 3 dage efter.Jeg sendte dette læserbrev til Udfordringen, og siden har jeg ikke fået offentliggjort læserbreve hos dem. Jeg vil hermed gengive nøjagtig, hvad jeg skrev, for det er stadig ingen vidnesbyrd, om hans mirakuløse kræfthelbredelser her i DK og det kan jeg jo slet ikke forstå. Hvis jeg var belve helbredt for kræft, ville jeg godt nok vidne om det og jeg fatter ikke at Udfordringen ikke har opsøgt nogle af disse helbredte personer, for der var mange af dem i følge Benni Hinns hjemmeside. her følger brevet:

  Den 3. maj 2005 skriver Udfordringen at hundredvis blev helbredt i Forum ved Benny Hinn’s møder.
  På Benny Hinn’s organisations hjemmeside beskrives der allerede 3 dage efter møderne er overstået i Forum i København at ”mangfoldige kræftknuder forsvandt” (direkte oversat) og længere nede på hjemmesiden står ”et stort antal mennesker oplevede helbredelse for kræft, inklusiv mave- og lungekræft” (direkte oversat).
  Det undrer mig, at Udfordringen ikke har bragt nogle vidnesbyrd, med nogle af disse personers helbredelse for kræft. Det er som regel en dødelig sygdom, så hvorfor er der ikke nogen af disse helbredte, som er så begejstrede over at være blevet helbredt, at de må fortælle det i Udfordringen? Der er blevet brugt mange penge på at reklamere for Benny Hinn’s mirakelkampagne i Forum, København.
  Det undrer mig endnu mere, hvordan Benny Hinn’s organisation kan skrive at kræftknuder er forsvundet i løbet af 3 dage. Med mindre det er åbne kræftsår på huden, som er forsvundet på møderne, kan det slet ikke lade sig gøre at bevidne dette. Et minimum, for at det kan bekræftes, er en røntgenundersøgelse ved lungekræft, men det er ikke det normale. Normalt skal man CT- eller MR-skannes for at en helbredelse kan bekræftes og det kan ikke lade sig gøre på 3 dage. Det tager flere uger i hvert fald i Hovedstadens Sygehusfællesskab.
  Derfor vil jeg bede om, at nogle af de, som er guddommeligt helbredt ifølge Benny Hinn og Udfordringen om at sende deres vidnesbyrd til bladet, så Jesus kan få ære deraf, ellers jeg må gå ud fra at det slet ikke kan bekræftes at folk med kræft er blevet helbredt – og så har både Udfordringen og Benny Hinn et problem – ikke?

 10. Tommy Barnabas Dahl Says:

  Jeg tror der bliver helbred menesker på hans møder, men som Justin Peters siger: Ikke på grund af ham (Benny Hinn) men på trods af ham!

  Men liget meget hvordan man vender og drejer det, er det aldrig på grund af manden, men Gud der suverænt helbreder. Ikke fordi vi har stor eller lille tro, men fordi Han ønsker at gøre det. Han vælger jo også nogle gange at lade vær.

  Fred,

  Tommy.

Leave a Reply