Så skete det endeligt. Den prædiken som jeg i et længere stykke tid har haft lyst til at prædike, fik jeg mulighed for at prædike i går. Jeg starter prædikenen med følgende:

“Dette er en udlægning af en underlig historie som vi finder i Dommerbogens kapitel 17 og 18. At den overhovedet er at finde i dommerbogen er mærkværdigt, for den handler slet ikke om en dommer, men i stedet om noget der foregik under dommernes tid i Israel. I den hører vi om en mand ved navn Mika, som har stjålet nogen penge fra sin mor, som han giver hende tilbage, så får han lavet et gudebillede som han sætter i sit gudshus, og ansætter en præst. Et stykke tid efter kommer nogen og spørger præsten om det vil gå dem godt, Det siger han ja til, og de samme mennesker kommer senere og tager ham med som deres nye præst, og han forlader derfor sin første præstegerning, for han har fundet en ny.
Det er en mærkværdig historie flere steder, fordi den afviger fra det vi ellers plejer at finde i bibelen. Men ikke desto mindre er der et vigtigt budskab, som vi kan finde i lige netop denne histore.”

Det er en prædiken som besvarer hvad der skal til for at vi må få vækkelse. Hvad er forskellen på en god og en dårlig præst, og hvad der kan ske når Guds folk ikke følger Guds plan, selvom de ved hvad Guds plan for dem er. Det er en af de vigtigste prædikener jeg har holdt (tror jeg). Men bedøm selv.

Jeg har lagt den ud som videoprædiken her, men hvis du ønsker at se den i en bedre billedkvalitet, kan den downloades på: http://www.sendspace.com/file/cyn5uc
Den vil dog forsvinde ag sig selv efter en måneds tid. Hvis den ikke er der mere, kan man kontakte mig på info@omvendelse.dk for at få den i god billedkvalitet. Den kan også høres som mp3-fil nedenunder.

Dette er en prædiken som mange præster og forkyndere i dag har brug for at høre. Så hvis du kender nogen som du tror kunne have brug for den her. Så send den til dem, og spørg dem hvad de mener om budskabet. Men spørg dem med respekt, der står jo i ordet at vi skal henvende os med respekt for dem der er sat som ledere, også selvom man kan være uenige med dem. Men samtidig man også et ansvar for at gøre opmærksom på når der er noget galt. Og dette kunne være en måde at gøre opmærksom på dette.

Share on Facebook

6 Responses to “300.000 kr om året og fri bil. Podcast”

 1. David Jakobsen Says:

  Det er en god prædiken Rene. Kunne være god at lave et podcast om 🙂

 2. René Vester Says:

  Lets do it.

 3. Markus Hvannastein Says:

  God prædiken .. synes dog ikke hovedbudskabet lignede Reidhead’s (humanisme/utilitarisme/konsekvensetiks indflydelse), men det var nok ikke hensigten… 🙂
  Men virkelig godt at høre et godt budskab før man gik i seng.

  …Ellers var lydkvaliteten ikke den bedste + rumklang/harken/hosten.. det ville nok være smartere at optage igennem miksepulten/mikrofonen en anden gang.

 4. René Vester Says:

  Hej Markus
  Tak skal du have. Nu var det ikke min mening at lave en kopi af Paris Reidheads prædiken. Men læse ud af skriften hvad de to kapitler i Dommerbogen handlede om. Jeg har undersøgt hvad der er blevet prædiket om denne tekst, og hvad bibellærere har skrevet om dem, og udfra teksten og disse kilder, nåede jeg frem til dette. Hvis jeg blot havde lavet en oversættelse, ville jeg have gjort opmærksom på at dette var en oversættelse af en gammel prædiken. For mig handlede det om at hermeneutikker var i orden og at der var en klar forkyndelse af hvem Gud er og hvem vi mennesker er. Og det synes jeg den her bibeltekst viser rigtig godt.
  Normalt optager jeg mine prædikener senerehen på mp3. Det plejer at give en bedre lyd. Det kan være jeg gør det igen næste gang, hvem ved.

 5. Markus Hvannastein Says:

  mht. lydkvaliteten tænkte jeg, at det er det godt, at den er i top, hvis man skal dele den ud til sine venner…

 6. Lone Vinsten Says:

  Amen! God prædiken!

Leave a Reply