Lørdagens prædiken er den meget berømte prædiken “Ten shekels and a shirt” af Paris Reidhead. Den er vurderet til at være en af de mest indflydelsesrige prædikener i sidste århundrede. Den blev vidst nok forkyndt sidst i halvtredserne. Første gang jeg hørte om den, downloadede jeg den bare til min pc, men uden at høre den. Da en af mine venner så omtalte den som en af de mest skelsættende prædikener i nyere tid, tog jeg mig sammen og hørte den. Jeg tror jeg har hørt den ca. fire gange siden, og jeg er nok nødt til at høre den igen.

Paris Reidhead tager udgangspunkt i dommerbogen kapitel 17 og 18. Det er to meget underlige kapitler første gang man læser dem, men Paris Reidhead udlægger dem meget klart, så det brænder sig ind i hjertet på en. Jeg har selv indspillet en dansk version af den, men jeg er faktisk bange for at lægge den på bloggen. For hvis jeg gør det, vil der være nogen der vil blive så vrede på mig og anklage mig for at være hovmodig, farisæerisk og snæversynet. Det bliver jeg anklaget for i forvejen, men det vil  nok stige mere end jeg er parat til lige nu. Kald mig bare en tøsedreng. Men den danske version har jeg kaldt 300.000 kr og fri bil. Fordi det nok burde være titelen, hvis man skulle give denne prædiken et navn, som passer ind i vores tid. Men du får istedet originalen fra Paris Reidhead her. Download den eller hør den her. Han starter ud med at læse de to kapitler fra dommerbogen. Hvad de handler om, og hvordan vi kan relatere dem til vores kirke i dag vil han derefter beskrive meget skarpt.

Share on Facebook

7 Responses to “300.000 kr og fri bil”

 1. Jonas Says:

  Hej René!
  Rigtig spændende materiale du har taget fat. Jeg har hørt meget om denne prædiken og har printet den ud for lang tid siden. Jeg fik så taget mig sammen til at læse den for en uges tid siden og det er jeg glad for at jeg gjorde. Den levede virkelig op til dens rygte! Det er “rå kød” 🙂

  Jeg tænkte faktisk selv på, at det vil være oplagt at oversætte den til nutidige dansk forhold, da den så ville kunne ramme endnu hårdere. Så jeg er da lidt begejstret over at du har fået idéen og udlevet den!

  Min største glæde over denne prædiken er nu at jeg for et stykke tid siden læste dette citat fra Pastor John Piper:

  “If you could have heaven, with no sickness, and with all the friends you ever had on earth, and all the food you ever liked, and all the leisure activities you ever enjoyed, and all the natural beauties you ever saw, all the physical pleasures you ever tasted, and no human conflict or any natural disasters, could you be satisfied with heaven, if Christ were not there?”

  Det citat stak mig lidt. For det lød da indbydende… Alligevel vidste jeg ikke hvordan jeg OPRIGTIGT kunne afvise det. Men efter at have hørt Paris Reidheads prædiken og især med moravianeres sidste ord, kunne jeg endelig oprigtig sige nej tak til himlen uden Kristus.

  Hvis det skulle have interesse har jeg lagt prædiken ind på dansk:
  http://www.kristendownload.dk/artikler/ti-sekel-og-en-skjorte.html

 2. Jostein Nilsen Says:

  Heisann, René!

  Jeg får ikke til å laste ned mp3’en av denne talen, “300 000 kr og fri bil”. Kan du se om du får fikset det?

  Mvh,
  Jostein

 3. René Vester Says:

  Hej Jostein
  Det skulle virke hvis du højreklikker på diskette-ikonet og trykker “gem som”.
  Du kan også høre en dansk udgave af samme skrifsted på dette link, eller se videoen til den: http://sand.omvendelse.dk/300000-kr-om-aret-og-fri-bil-podcast-1830.htm

 4. Jostein Nilsen Says:

  Hei igjen.

  Det var den danske talen din jeg snakket om (jeg burde ha postet spørsmålet mitt på den siden som du lenket til istedet). Det fungerer fint når jeg trykker på “play in popup”, men når jeg laster ned mp3’en tar den bare 25 Bytes og vil ikke spilles av.
  Kunne du tatt en titt på det?

  Mvh,
  Jostein

 5. René Vester Says:

  Hej Jostein
  Jeg har uploadet den på sendspace. Du kan finde den på dette link: http://www.sendspace.com/file/9ezel7

  Optagelsen er ikke så god, men hvis du er interesseret kan du få manuskriptet tilsendt.

  Mvh
  René

 6. Jostein Nilsen Says:

  Heisann!

  Tusen takk. Nå fikk jeg hele talen.

  Ja, jeg vil gjerne få manuskriptet tilsendt også.

  Mvh,
  Jostein

 7. René Vester Says:

  Det er hermed gjort. God fornøjelse.

Leave a Reply